У Дніпропетровську стартувала благодійна акція «Милосердя» 1 Серпня 2012 16:03

Обласна організація Червоного Хреста оголосила про старт благодійної акції «Милосердя». У рамках акції жителів Дніпропетровська просять жертвувати одяг, взуття, медикаменти і фінансові кошти. Все, що буде зібрано Червоним Хрестом, роздадуть потребуючим.

За минулий рік Червоному хресту вдалося зібрати одягу, взуття і коштів на суму понад півмільйона гривень, завдяки цьому члени організації змогли допомогти більш ніж 15 тисячам чоловік. Цього року планується зробити ще більше добра для незахищених верств населення.

– Акція «Милосердя» буде проходити з 1 серпня по 30 жовтня, – розповідає голова Дніпропетровської облорганізації Товариства Червоного Хреста України Людмила Лашко. – Мета нашої акції – привернути увагу громадськості до проблем найбільш незахищених верств населення, покращити умови їхнього життя шляхом надання адресної допомоги. Ми плануємо зібрати кошти, одяг, взуття і роздати все це людям, які цього потребують.

За інформацією організації, у Дніпропетровській області проживають близько 100 тисяч пенсіонерів, понад 50 тисяч самотніх матерів, 12 тисяч багатодітних родин і близько 10 тисяч дітей-сиріт. На обліку в Червоному хресті стоять більше 23 тисяч чоловік, але допомогу надають усім, хто звернувся.

– Основна маса наших підопічних перебувають на грані бідності і мають величезну потребу в одязі і взутті, – говорить Людмила Лашко. – Крім того, в області працює 44 центри медико-соціальної допомоги, у кожному з яких є банк одягу, а також працює медперсонал, які надають допомогу безкоштовно. Для роботи цих центрів нам дуже потрібні медикаменти і фінансова допомога.

Функціонувати благодійній організації допомагають як підприємства й бізнесмени, так і просто небайдужі жителі області. Чим більше таких людей – тим більшій кількості потребуючих зможуть допомогти волонтери.

– Одна з проблем – оплата комунальних послуг, – говорить керівник облорганізації. – Ми провели аналіз і підрахували, що якщо у 2010 році організація платила за комунальні послуги 50,3 тисячі гривень, те вже у 2012 році ця сума буде становити 202 тисячі гривень. Це дуже велика проблема для нас, тому що ці кошти могли б піти потребуючим. Тому ми звертаємося до органів місцевої влади з проханням допомогти в оплаті цих комунальних послуг.

Крім того, у Червоного Хреста є й інші потрібні. Приміром, більшість центрів організації не мають навіть комп’ютера – це ускладнює роботу і ведення документації.

Бажаючі допомогти можуть звертатися за такими координатами:

Банківські реквізити: Р/р 26003000079109
ПАТ «Укрсоцбанк»
Код ЄДРПОУ 02940138
МФО 300023
Контактні телефони: (0562) 31-31-75, (056) 763-89-78.

Джерело: Дніпропетровськ – Міський сайт