У Москві відкрилася благодійна «Крамниця радощів» 2 Серпня 2012 13:16

У Москві з’явився перший благодійний магазин, в якому немає цін і продавців.

Так звана «Крамниця радощів» у Ветошному провулку, 13, працює за особливим принципом: речі сюди може здати будь-хто. А ось забрати – за пожертву. Магазин продає одяг, взуття, аксесуари, косметику, картини, навіть меблі і книги. Керівництво «Крамниці радощів» планує в майбутньому проводити модні покази, дні дитячих товарів та інші благодійні акції. Всі виручені кошти підуть на проекти благодійних зборів «Усі разом», до якого входить понад 30-ти благодійних фондів.

Касового апарата в магазині не буде. Ціну речі визначатиме покупець. «У нас немає цінників, ми вирішили відійти від комерційної діяльності. Пожертвування в скриньку – дозволений законом збір благодійної допомоги», – повідомила виконавчий директор «Всі разом» Катерина Мілова. Схожі магазини вже працюють у Санки-Петербурзі, Волгограді та Кірові.

Велика кількість виставлених у крамниці речей вимагає спеціального торговельного і складського обладнання. Частиною такого обладнання є вантажні стелажі, що використовуються в торговельних залах і призначені для викладення товарів з великою номенклатурою. Напевно і «Крамниця радощів» потребуватиме таких стелажів, оскільки товарів багато, і вони всі різноманітні.

За матеріалами Узнай Всё.ру