За підтримки Асоціації благодійників України в «Артеку» пройшов конкурс-фестиваль «Щасливі долоні» 3 Серпня 2012 16:30

Завершився VII Міжнародний конкурс-фестиваль талановитих дитят-сиріт «Щасливі долоні». Ось уже багато років фестиваль проходить в МДЦ в «Артек». Другий рік поспіль фестиваль підтримує Асоціація благодійників України.

Цього року конкурс проводився в трьох номінаціях – освіта, спорт, культура. Його учасниками стали 600 талановитих дитят-сиріт з 27 областей України, Молдови і Казахстану. У заочних конкурсах взяли участь діти з Вірменії, Білорусі, Італії, Іраку, Росії, Сьєрра-Леоне, Хорватії.

«Конкурс-фестиваль «Щасливі долоні» цього року є дійсно рекордним, – відзначила Генеральний директор МДЦ «Артек» Олена Піддубна, – разом з рекордом «Найчисленніше дружнє рукостискання», який зафіксований Книгою рекордів України і став символом єднання всього «Артеку» (3 500 учасників), нашим талановитим переможцям вручені 6 сертифікатів на освіту в Кримському гуманітарному університеті, понад 60 путівок на відпочинок у дитячі центри Угорщини, Мексики, фестивальні тури по Європі (Німеччина, Нідерланди, Бельгія), контракт на зйомку у фільмі, велика кількість коштовних подарунків і призів від наших меценатів».

«Щасливі долоні» – це успішний соціальний проект, його ціль – привернути увагу державних і громадських структур до доль дітей-сиріт, чиї здібності і таланти можуть розкритися багато в чому завдяки увазі, турботі і підтримці дорослих. Адже волею долі ці діти залишилися без головної життєвої підтримки – батьківської. День вручення нагород став для багатьох юних талановитих учасників проекту першим справжнім успіхом і визнанням, сходинкою до впевненого і щасливого майбутнього.

Протягом всіх фестивальних днів конкурсні завдання оцінювали і проводили майстер-класи з дітьми популярні діячі українського і російського кіно і телебачення Ольга Сумська, Василь Лановий, Дмитро Пєвцов, Нонна Гришаєва, Михайло Пшеничний, Любава Грешнова, Вікторія Ісакова, Наталя Васько, топові хореографи відомого українського проекту «Майданс» Тарас Копил, Тетяна Шестак, Олексій Калачов, молоді і відомі актори з серіалу «Інтерни» Ілля Гринніков та Олександр Ільїн, чемпіонка світу зі спортивної гімнастики Ірина Краснянська.

У напрямку «Освіта» шести абсолютним переможцям ректор Кримського університету Олександр Глузман вручив сертифікати на навчання в Кримському гуманітарному університеті. У цій номінації кращих знавців визначила конкурсна програма «ДІВВ» (Дитячого Інституту Великих Відкриттів): на першому етапі – олімпіади по предметах та інтелектуально-пізнавальна гра «По щаблях пізнання», у фіналі переможці визначилися у бліц-турі для ерудитів «Найрозумніший», «Найкмітливіший» та у конкурсі «Юний оратор».

У напрямку «Спорт» нагороди кращим спортсменам вручила чемпіонка світу зі спортивної гімнастики Ірина Краснянська. Переможці названі за підсумками змагань у плаванні, волейболі, настільному тенісі, баскетболі, боротьбі, силовій боротьбі, легкій атлетиці, грі в шахи і шашки, артболі.

У дні фестивалю на спортивно-туристичній базі «Інкомспорт» у Бахчисараї юні спортсмени познайомилися з новим для них видом спорту – грою в гольф. Наталя Колмогорова (м. Суми), стала кращою ученицею на гольфах-уроках, і на закритті фестивалю від Федерації Гольфа їй було вручено спеціальне спортивне спорядження для цієї гри. А юним футболістам вдалося потренуватися і пограти у футбол зі справжніми професіоналами – членами українських збірних.

У напрямку «Мистецтво» юній саксофоністці Ірині Оніщук з села Іванівка Житомирської області був вручений спеціальний приз «Надія» – саксофон від народного артиста Росії Ігоря Бутмана.

Цього року вперше на фестивалі «Щасливі долоні» проводився конкурс «Акторська майстерність», організований компанією «Star Media». Головний приз конкурсу – контракт на зйомки в серіалі – отримала Ольга Купріянова з Дніпропетровська. «Я дуже рада цій перемозі, – говорить вона. – Усе вийшло для мене раптово. Напевно, майстер-класи з акторами і їхні поради, які вчили нас, як потрібно поводитися на сцені, і допомогли мені виграти цей контракт».

Конкурс-фестиваль проводиться за підтримки Міністерства культури України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Ради міністрів АР Крим. Серед меценатів і партнерів фестивалю – відомі компанії і торговельні марки України та зарубіжжя: «Укрпошта», фірма «GLOSSARY. Organic products», компанія «Лукойл-Україна», Німецьке бюро міжнародного співробітництва GIZ, торговий дім «12 персон», Екостандарт, група компаній «Петрус», торговельна марка «Домашнє свято», трикотажна фабрика «Роза», Всеукраїнська благодійна організація «Міжнародна громадська організація «Жінка третього тисячоріччя», «Асоціація добродійників України», торговельна марка «Ткачук», Всеукраїнська благодійна організація «Асоціація за нове покоління «Лелека», фабрика іграшок «ГАННА».

Щоб наповнити дитячі серця теплотою і радістю, нам, дорослим, потрібно тільки простягнути свої сильні долоні назустріч
тим, хто потребує допомоги і підтримки. Всі разом ми зможемо зробити цей світ по-справжньому щасливим.

За матеріалами прес-центру МДЦ «Артек»