Вінницька обласна дитяча лікарня отримала нове хірургічне обладнання 8 Серпня 2012 11:03

7 серпня благодійний фонд «Надіюсь і вірю» та київська галерея «КОЛО» передали новий електрокоагулятор Вінницькій обласній дитячій лікарні. Такого рівня хірургічного обладнання в лікарні ще не було. В онкологічному відділенні, за словами головного онколога Олександра Калінчука, працюють ще на обладнанні радянських часів.

Отож, такому подарунку дитяча обласна була надзвичайно рада. Переданий організаціями коагулятор, як запевнив Калінчук, являється великою довгоочікуваною допомогою лікарям, а його установка займе всього лише годину.

Галерея «КОЛО» у співпраці з фондом «Надіюсь і вірю» є постійними учасниками та організаторами благодійних заходів, спрямованих на допомогу онкохворим дітям.

За словами представника галереї «КОЛО» Олени Старшинової, планувалось закупити 4 коагулятори, проте зібраних коштів хватило лише на два. І їх отримали тільки Вінницька та Чернігівська дитячі лікарні. Коагулятор – це прилад, призначений допомогти хірургу провести операцію більш якісно і за менш короткий термін. Він дозволяє робити розрізи тканин, виділення та видалення пухлин з мінімальною крововтратою. Дозволяє запобігти розповсюдженню злоякісних клітин під час видалення пухлини, що значно зменшує кількість рецидивів.

Завідуюча онкологічним відділенням Вінницької обласної дитячої лікарні відзначила, що була б надзвичайно вдячна, аби знайшлась можливість придбати ще бодай 2-3 інфузомати, не говорячи про те, що насправді їх потрібно близько 20-25 штук. Адже тільки вчора до лікарні звернулось 19 онкохворих і всі зі злоякісними пухлинами.

Інфузомат – це медичне обладнання, яке забезпечує високоточне дозування ліків та рівномірне їх потрапляння в організм дитини на протязі тривалого часу. Ця апаратура дає можливість безпечно проводити тривалі інфузії для найменших дітей під час операцій і хіміотерапії. Використання інфузоматів рятує від розвитку побічних реакцій і ускладнень, що можуть супроводжувати інтенсивне лікування великих злоякісних новоутворювань. Та сьогодні необхідної кількості інфузоматів у лікарнях немає. Ця проблема досі не вирішена.

Отож, давайте будемо допомагати онкохворим дітям, адже за нашими нащадками майбутнє України. А сьогодні, на жаль, влада не виділяє достатніх коштів на фінансування допомоги онкохворим.

За матеріалами Свобода слова в Україні