Понад 4 тисячі дітей усиновлено через портал «Сирітству – ні!» 8 Серпня 2012 13:31

Понад 4 тисячі дітей-сиріт усиновлено завдяки Всеукраїнському порталу національного усиновлення «Сирітству – ні!» (www.sirotstvy.net).

Як повідомили УНІАН у прес-службі Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», за 2 роки і 8 місяців портал «став містком для 4000 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, в повноцінну сім’ю, до мами і тата». У фонді Р.Ахметова зазначили, що портал www.sirotstvy.net орієнтований на українські сім’ї, які хочуть усиновити сироту.
Керівник програм і проектів фонду «Розвиток України» Дарина Касьянова відзначила, що фонд прагне допомогти і посприяти кожній дитині, яка потрапила в непрості життєві обставини, щоб вона «відчула сімейний затишок і тепло батьківських рук». «4006 дітей вже в сім’ях, з мамою і татом. 4000 усиновлених дітей – це 50 розформованих дитячих будинків. Ми пишаємося цим досягненням і, як і раніше, вважаємо, що кожна дитина має право виховуватися в сім`ї. Так задумана природа, і життя це підтверджує», – сказала Д.Касьянова.

У фонді Р.Ахметова також дякують за допомогу і співпрацю ФК «Шахтар», служби у справах дітей, телеканали «Інтер», ЗАТ «СК» «Авліта», СТБ, ТРК «Україна», ТОНІС, ТРК «Київ» і 1-й Муніципальний канал (Донецьк), інтернет-портал www.uaua.info, інформаційне агентство УНІАН, сайт КІД. Партнером друкованої версії проекту, зазначили у фонді Р.Ахметова, є газета «Сегодня», яка розміщує на своїх сторінках інформацію про дітей, а також корисну інформацію і контакти для потенційних усиновлювачів.

Довідка УНІАН. Інтернет-портал «Сирітству – ні!» створений з метою просування національного усиновлення і покликаний максимально скоротити відстань між дитиною і потенційними батьками. На порталі розміщена інформація про дітей-сиріт, які підлягають усиновленню в Україні, що постійно оновлюється і розширюється. В особистому розділі кожної дитини можна проглянути її фотографії та відео, дізнатися, чи є у нього брати і сестри, одержати інформацію про її вік і регіон, в якому дитина перебуває. Також у користувачів порталу є можливість одержати онлайн консультацію психолога, юриста, соцпрацівника, обговорити у форумі питання, що цікавлять їх, скористатися бібліотекою книг, документів і нормативних актів з питань усиновлення. Портал розроблений фондом Р.Ахметова спільно з Державним департаментом з питань усиновлення і захисту прав дитини і всеукраїнською громадською організацією «Магнолія».

Джерело: УНІАН – Здоров’я