Херсонських школярів закликають 1 вересня прийти «з книжковим букетом» 14 Серпня 2012 15:13

10 серпня 2012 року в Херсоні у прес-клубі «Новий день» пройшла презентація загальноміської акції «До школи з книжковим букетом». Головна мета акції – запропонувати всім школярам замість традиційних першовересневих квітів подарувати класу, шкільній бібліотеці або викладачеві нову книгу. Це дозволить формувати в класній бібліотеці книги, які діти зможуть читати протягом усього навчального року або передати до фонду шкільної бібліотеки, адже в умовах недостатнього фінансування і відсутності сучасної літератури це вкрай необхідно.

Організаторами акції виступають Управління освіти і науки Херсонської облдержадміністрації за підтримки губернатора Херсонської області, Херсонська обласна бібліотека для дітей, ініціатором акції виступив Центр української книги.

Акцію «До школи з книжковим букетом» також виявив бажання інформаційно підтримати Устин Мальцев, голова Благодійного фонду. Він відзначив: «Я як представник молодого покоління України чітко розумію, що на даний момент молодь дуже мало приділяє увагу читанню книг, тим самим роблячи велику помилку, тому що тільки книга здатна розвивати особистість людини».

На заході були присутні представники міської та обласної влади, письменники, директори шкіл, бібліотеки і приватні підприємці. Спеціальним гостем на прес-конференції був Сергій Пантюк, член Національної спілки письменників України.

Під час прес-конференції фонд Устина Мальцева представив книгу-розмальовку «Морська абетка», яка допоможе діткам швидко навчитися читати і закріпити свої знання алфавіту. Автор абетки – Василь Загороднюк, голова Херсонської обласної спілки письменників України. На заході представники фонду передали директору однієї з херсонських шкіл 20 екземплярів «Морської абетки» для першачків. А до 1 вересня всі учні перших класів херсонських шкіл отримають книгу-розмальовку в подарунок.

Джерело: Фонд Устина Мальцева