Польська яхтсменка продасть «бронзу» Ігор-2012 заради порятунку юної сусідки 20 Серпня 2012 13:28

Польська серфінгістка Зофія Ночеті-Клепацька, яка завоювала бронзову медаль на Олімпіаді у вітрильному спорті в Лондоні, вирішила продати цю нагороду на аукціоні, щоб допомогти своїй п’ятирічній сусідці, яка страждає важким захворюванням. Про це повідомляє ІТАР-ТАСС.

«Зузя – мій найвірніший уболівальник і, напевно, наймолодший. Вона теж бореться, але з хворобою», – розповіла олімпійська чемпіонка про дівчинку, яка хворіє на муковісцидоз.

Ще до початку Ігор спортсменка пообіцяла, що боротиметься заради порятунку маленької сусідки. «Я обіцяю тобі, що завоюю цю медаль для тебе. Коли нагорода буде в наших руках, ми продамо її і купимо великий надувний замок з гіркою. Кожну осінь ми будемо проводити у теплих краях, щоб ти ніколи не хворіла», – написала Ночеті-Клепацька в соціальній мережі в Інтернеті.

Для 26-річної польської серфінгістки, яка виступала на Олімпіаді вже втретє, дотриматися обіцянки було непростим завданням, адже раніше їй не вдавалося добитися на Іграх високих результатів, незважаючи на перемоги в чемпіонатах світу. Однак поставлене перед собою високе завдання і підтримка такого важливого вболівальника, як Зузя, допомогли їй перемогти у важкій боротьбі.

Час і місце аукціону поки що не були оголошені. Але свої початкові плани серфінгістка підтвердила вболівальникам і журналістам, які зустрічали її у варшавському аеропорту.

Ніхто не сумнівається, що Зофія дотримається і цієї своєї обіцянки, оскільки благодійність в її житті – не порожній звук. Спортсменка бере участь у багатьох громадських акціях, спрямованих на допомогу малюкам з бідних сімей і дитячих будинків, а в 2006 році заснувала фонд підтримки талановитої молоді.

Активно допомагають Зофії і в сім’ї. Два роки тому вона народила сина Маріано і повинна була швидко повернутися в спорт. Дізнавшись про таке рішення, її чоловік – аргентинець Лучано Ночеті, вирішив залишити свою кар’єру спортсмена, щоб дружина могла добитися однієї з найважливіших у своєму житті перемог.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, у спорі за «бронзу» олімпійської регати Ігор-2012 у класі RS:X Зофія Ночеті-Клепацька на 1 очко випередила українську яхтсменку Ольгу Масливець, яка посіла 4-е місце.

Джерело: УКРІНФОРМ