До фестивалю BEREG FEST організували доброчинний мистецький пленер 28 Серпня 2012 13:41

Вже стало доброю традицією напередодні відомого фестивалю BEREG FEST організовувати доброчинний мистецький пленер.

Цьогоріч з 20 по 26 серпня на Берегівщині, в селі Вари, також проходив пленер, в якому взяли участь художники з Закарпаття та Києва. Для учасників пленеру, з метою ознайомлення з історією Берегівщини, були організовані екскурсії у місцевий краєзнавчий музей, у музей ткацтва в Великих Берегах, творчі виїзди у мальовничі місця Берегівщини.

Навіть надмірна спека не завадила художникам створити серію робіт, з яких було відібрано по 2 картини для благодійного аукціону, що відбудеться під час відкриття фестивалю BEREG FEST-2012 (30 вересня). Кошти від аукціону підуть на допомогу дитячим закладам. А передуватиме йому виставка робіт у фойє Берегівської районної державної адміністрації, де берегівці та гості міста, а також потенційні покупці будуть мати змогу ознайомитися з творами художників.

Минулого року було придбано чотири картини, які передані у дар Берегівському медичному коледжу. Кошти, виручені на аукціоні, тоді розподілили порівну на потреби трьох дитячих закладів Берегівщини – спортивно-оздоровчого клубу осіб з обмеженнями у здоров’ї «Берег», ДЮСШ та спеціалізованої школи-інтернату. Зокрема, було закуплено спортінвентар та одяг для дітей.

За матеріалами Закарпаття онлайн