На Прикарпатті триває благодійний концертний тур на підтримку дітей-інвалідів 31 Серпня 2012 11:45

На Прикарпатті триває благодійний концертний тур «На крилах милосердя і добра». Його організатор – знана в Україні та далеко за її межами паралімпійська чемпіонка Надія Стефурак.

Благодійний тур стартували 12 липня у Старих Богородчанах. Загалом провели близько двадцяти концертів, два з них – в Івано-Франківську спільно з «Просвітою». 28 серпня, на Успіння Пресвятої Богородиці, концерт на підтримку молодих інвалідів відбувся у с. Забережжя Богородчанського району. Зібрані гроші організатори акції передають Снятинському дитячому будинку-інтернату і танцювальному гурту «Глорія», у якому займаються інваліди-візочники.

«Нині дітям-інвалідам дуже важко адаптуватися у суспільстві. Їм легше жити в дитячих будинках. Щоби допомогти таким особливим діткам відчути себе на рівні із здоровими ми й організували благодійний тур, де інваліди спільно із повноцінними виступають на одній сцені», – зазначила Надія Стефурак.

У Забережжі концерт розпочався пізно ввечері, проте це не завадило тому, щоб зал був повний дітей та молоді. Загалом на забережанській сцені виступили майже три десятки виконавців. Це – талановита дітвора із села та округи. Вразили своїми вальсами та рок-н-ролами танцюристи на інвалідних візках.

«Коли розпочався концертний тур, в нас не було нічого: ні вбрання для номерів, ні транспорту. Зараз із допомогою небайдужих людей нам вдалося зібрати хоча і не значні, проте все ж якісь кошти. Загалом за концерт отримуємо від 200 до 700 гривень», – розповідає Надія Стефурак.

За словами організаторів благодійної акції, здебільшого відгукуються прості люди із сіл, а на концерти, які відбулися в обласному центрі, іванофранківці майже не відреагували.

Наступний концерт відбудеться 15 вересня на Вічевому майдані в Івано-Франківську. Організатори сподіваються, що цього разу небайдужих до долі дітей-інвалідів буде більше.

Джерело: Правда.if.ua