Фонд «Україна 3000» та ідейна група «Зірки сяють дітям» допоможуть дітям з ДЦП 30 Серпня 2012 14:55

Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» та ідейна група громадян «Зірки сяють дітям» розпочинають спільну благодійну акцію, спрямовану на допомогу дітям із діагнозом ДЦП.

Група «Зірки сяють дітям» була створена на базі тренінгового центру «Успіх». Члени групи мають намір провести низку зустрічей з людьми та представниками організацій, які небайдужі до долі дітей з діагнозом ДЦП і можуть зробити внесок у справу лікування та реабілітації таких дітей на базі Українського медичного центру реабілітації, а по можливості й інших центрів України.

Кошти, зібрані у результаті таких зустрічей, планується спрямувати на придбання тренажерів для реабілітації дітей з обмеженими можливостями. Вартість одного тренажеру становить понад 50 тисяч гривень. «На цю ідею нас надихнула зустріч із заслуженим лікарем України, директором Українського медичного центру реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи Володимиром Мартинюком, який підтвердив необхідність оновлення тренажерної бази в їхньому центрі, – каже активіст групи Оксана Вишневська. – Тому один з придбаних тренажерів ми плануємо розмістити в цьому центрі, а якщо сума зібраних коштів буде перевищувати вартість такого тренажеру, то спрямувати їх на придбання інших засобів, які будуть корисні для лікування і профілактики дітей у інших реабілітаційних центрах України».

Реалізація акції запланована на вересень-жовтень 2012 року. Активісти групи «Зірки сяють дітям» вже розпочали акцію зі збору коштів і сподіваються зібрати щонайменше 100 тисяч гривень на допомогу дітям із ДЦП.

Джерело: МБФ «Україна 3000»