Устин Мальцев презентував абетку для першокласників 31 Серпня 2012 16:59

Устин Мальцев презентував абетку для першокласників

30 серпня у приміщенні Благодійного фонду Устина Мальцева відбулася презентація книги-розмальовки «Морська абетка», автором якої став Василь Загороднюк – голова Херсонського обласного союзу письменників України. «Морська абетка» була надрукована тиражем у 3500 примірників, і спеціально до Дня знань книгу-розмальовку передадуть у всі школи міста Херсону, школу у селищі Зеленівка, бібліотеки, дитячі будинки і інтернати міста.

Це вже четверте видання «Морської абетки», і вона користується попитом у дітей. Діти стають своєрідними авторами у ній, адже це не просто книга, вона ще й розмальовка. Діти вчать літери, кожен вірш від А до Я, проймаються любов’ю до прекрасного морського світу. Херсонщина – морський край, і це закономірно, що морська абетка з’явилася у Херсоні. «Коли я працював над цією книгою, я переглянув велику кількість морських енциклопедій, спілкувався з моряками і з усього цього матеріалу я відібрав те, що зрозуміле дітям. Десь я свідомо йшов на те, щоб деякі терміни були не такі вже популярні, щоб розвивати у дитини допитливість», – розповів автор Василь Загороднюк.

На презентації книги «Морська абетка» був присутній голова Обласного союзу майстрів народної творчості «Дніпровська палітра» Олег Черненко.

«Коли я вперше побачив абетку, я зрозумів, що у нас на Херсонщині дійсно працюють проекти, які підтримують благодійні фонди, у тому числі Благодійний фонд Устина Мальцева. Погортавши її, я був приємно вражений. Та тематика, яку містить ця книга, дуже корисна для дітей у їх розвитку. Ми, Обласний союз майстрів народної творчості «Дніпровська палітра», в особі майстрів також зробили пропозицію видати у наступному році для дітей першого класу абетку, де будуть зображені роботи майстрів народної творчості. Я думаю, що це буде дуже важливий сегмент для дітей, адже культурний і духовний розвиток наших дітей – це майбутнє нашої області і нашої держави», – відзначив Олег Черненко.

Відомо, що є певні проблеми з книговиданням на Херсонщині і видати автору свою книгу досить важко. Так за підтримки Благодійного фонду Устина Мальцева і меблевого підприємства «Ніколас» книга-розмальовка «Морська абетка» побачила світ.

«Хочеться подякувати усім соціально відповідальним підприємствам, які підтримують наш проект. Цей проект вкрай необхідний як мінімум для херсонських дітей. Насправді проектів з видання дуже багато, але потрібне фінансування, підтримка бізнесу, громадськості. Чому морська абетка? Все починається з дитинства, і той менталітет і знання, які закладаються у дитину, дають поштовх розвиватися як особистості», – сказав Устин Мальцев, голова іменного благодійного фонду, громадський діяч, меценат.

Нагадаємо, не так давно у прес-клубі «Нового дня» відбулася презентація загальноміської акції «До школи з книжковим букетом». Саме там, на цьому заході фонд Устина Мальцева презентував до уваги загалу книгу-розмальовку «Морська абетка», яка викликала великий інтерес у всіх присутніх.


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото