Карітас Київ продовжує надавати гуманітарну допомогу сотням потребуючих людей 5 Вересня 2012 15:28

Київський Карітас у рамках постійної опіки над потребуючими людьми здійснив чергову допомогу ─ передав солодощі і гуманітарну допомогу дітям та людям, які опинились у кризових умовах життя.

«Солодощі і снек, одяг та взуття отримали «діти вулиці», діти-інваліди, діти напівсироти і сироти, мешканці інтернатів, ветерани, літні люди, діти із малозабезпечених і багатодітних родин, люди з особливими потребами і ті, які перебувають у місцях позбавлення волі», ─ повідомляє о. Роман Сиротич, директор місцевої організації.

Карітас-Київ  засновано в 1992 р. для соціального служіння в інтересах громади і окремих потребуючих категорій осіб. Основні напрямки діяльності зосереджені на надання соціальної і матеріальної допомоги соціально незахищеним верствам населення, багатодітним сім’ям, вагітним жінкам, дітям-сиротам та особам похилого віку. Також реалізовуються ініціативи, що мають просвітницький і культурний акценти.

Впродовж червня-серпня допомогу отримали потребуючі люди у 5 областях України: Вінницькій, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській та м. Києві. Така благодійна діяльність є можливою завдяки тісній співпраці із КМБФ «Фудбенк» (Food Bank) та щедрості компанії Крафт Фудз(Kraft Foods),а також іншим жертводавцям.

«Від свого імені та імені усіх цих людей і дітей, які отримали допомогу, хочу висловити щиру подяку усім благодійникам, бо саме вони спричинилися до того, щоб на дитячих обличчях сяяли усмішки, а на старечих – сльози радості», ─ каже о. Роман Сиротич.

Джерело: «Громадський простір»