Завдяки Фонду «Україна 3000» Київський пологовий будинок №2 отримав комплект операційного обладнання 10 Вересня 2012 16:45

Завдяки Фонду «Україна 3000» Київський пологовий будинок №2 отримав комплект операційного обладнання

У Київському пологовому будинку №2 вже кілька місяців працює діагностично-операційне обладнання, поставлене завдяки Міжнародному благодійному фонду «Україна 3000». У цьому пересвідчились представники Фонду на чолі з Головою Правління Мариною Антоновою, які днями відвідали пологовий будинок та оглянули апаратуру.

За останній рік заклад отримав комплект устаткування, яке дозволяє майже повністю укомплектувати операційну за останнім словом медичної техніки. Спочатку тут встановили ендоскопічну систему для хірургії – лапароскопічний насос і гістеропомпу – загальною вартістю понад 130 тисяч гривень. Це відбулося «по лінії» спільної програми Фонду «Україна 3000» і компанії «МакДональдз Юкрейн» «День Щастя в МакДональдз», яка цього року мала на меті закупівлю обладнання для виходжування недоношених немовлят і загалом зібрала понад 2 мільйони 800 тисяч гривень.

«Друга хвиля» постачання обладнання відбулася завдяки співпраці Фонду «Україна 3000» та Міжнародного жіночого клубу. Були закуплені ультразвукова діагностична система, пересувний операційний світильник та операційна лампа, благодійники вклали в цю техніку майже 300 тисяч гривень.

На сьогодні «макдональдзівська» ендоскопічна система і УЗД від Міжнародного жіночого клубу вже повертають здоров’я жінкам. Акушер-гінеколог вищої категорії, кандидат медичних наук Оксана Мельник, яка працює з цим обладнанням і навчає інших медичних працівників ним користуватися, зробила вже півсотні операцій. «Ця апаратура значно підвищує якість діагностики, – розповідає Оксана Василівна, – а завдяки можливості всебічного огляду і точної локалізації проблеми зростає якість та безпека операцій».

Обладнання дозволяє робити гістероскопічні операції і навіть виявляти онкозахворювання. Наступний етап – лапароскопія. «Нам би ще сучасний операційний стіл з електроприводом, – мріє Оксана Мельник, – і тоді операційна буде повністю укомплектована».

«Ми дуже вдячні за допомогу соціально відповідальному бізнесу і благодійникам, – говорить головний лікар Київського пологового будинку №2 Ніна Євгенівна Хорошаєва, – і готові до плідної подальшої співпраці».


Галерея (4 фото)

* Для перегляду клікніть на фото