У столиці «Соціальний патруль» Фонду «Соціальне партнерство» став годувати вдвічі більше бездомних 12 Вересня 2012 15:13

11 вересня Всеукраїнський Благодійний Фонд «Соціальне партнерство» провів прес-конференцію, присвячену відкриттю нових точок годування бездомних та малозабезпечених Києва в рамках програми «Соціальний патруль».

Оператор сектору благодійності, найбільший фонд допомоги безпритульним у Східній Європі – «Соціальне партнерство» – розширив свою постійну програму «Соціальний патруль», завданням якої є щоденна допомога бездомним і знедоленим мешканцям столиці.

Програма стартувала у 2009 році, забезпечуючи щодня від 400 до 500 людей гарячими обідами в 14 точках міста.

Експерти вважають, що 2012 рік буде дуже складним для знедолених людей і прогнозують збільшення кількості бездомних у столиці.

Враховуючи ці невтішні прогнози, Фонд «Соціальне партнерство» розширив обсяги та географію надання соціальних послуг на 10 точок (до 24), які покривають тепер весь Київ.

Таким чином, найбільший проект з годування бездомних в Києві «Соціальний патруль» збільшив свій маршрут на 40 кілометрів: віднині три спецавтомобілі щодня курсують містом за встановленими маршрутами загальною довжиною 180 кілометрів. Тепер програма щоденно охоплює 800-900 осіб, а взимку ця цифра зросте до 1500 чоловік в день.

«Динаміка невтішна. Ще минулого літа я говорив, що бездомних стало менше, що деякі з них повернулися до активного соціального життя, в тому числі завдяки нам. Сьогодні я бачу, що все повторюється – і це недобре. Тож ми вирішили збільшити кількість точок допомоги, розширити програму і допомогти більшій кількості людей. Я дуже сподіваюся, що ми помиляємося з прогнозами, але вже сьогодні ми годуємо на маршрутах 800-900 осіб щодня, – коментує ситуацію Артем Макєєв, Президент фонду «Соціальне партнерство». – Ми робимо все, що в наших силах, щоб допомогти бездомним. Але наші зусилля складають не більше 5% від загальної потреби: за різними оцінками, в столиці від 10 до 30 тисяч потребуючих, з яких лише невелика частина користується послугами Соціального Патруля. Тож я закликаю всіх: не будьте байдужими, допоможіть тим, хто найбільш за все в цього потребує. І пам’ятайте: разове надання допомоги – це добре, але безглуздо. Справжня благодійність – системна. Тому звертайтеся в ті організації, які надають допомогу нужденним професійно. Телефонуйте нам, пишіть, заходьте на сайт www.socpartnerstvo.org– Разом ми можемо допомогти величезній кількості людей. Головне – цього забажати».

Джерело: БФ «Соціальне партнерство»