Асоціація благодійників України приєдналася до «Меморандуму про партнерство заради порятунку життя людей» 12 Вересня 2012 15:41

Асоціація благодійників України приєдналася до «Меморандуму про партнерство заради порятунку життя людей»

11 вересня 2011 року, під час круглого столу «Відповідальність банків і прозоре благодійництво фондів», було підписано «Меморандум про партнерство заради порятунку життя людей» між благодійними фондами, Асоціацією платників податків, ЗМІ та банкірами.

Від імені ВБО «Асоціація благодійників України» документ підписав її Президент Олександр Максимчук.

Меморандум уклали АБ «Укргазбанк», Фундація імені князів-благодійників Острозьких, Асоціація платників податків України та Асоціація незалежних регіональних видавців України, щоб спільними зусиллями забезпечити просвіту громадян усіх регіонів України щодо важливості здійснення благодійних пожертв, що залучатимуться місцевими та регіональним благодійними фондами для порятунку життя та здоров’я людей; продемонструвати, яким чином банківські установи та благодійні фонди можуть надавати підтримку родинам, що потребують допомоги для поліпшення здоров’я та порятунку життя членів сім’ї, при цьому дотримуючись чинного податкового законодавства України, і як уникнути шахрайства у цій сфері.

«Благодійні фонди не лише залучають пожертви, – каже Олександр Максимчук. – Вони звітують громаді, донорам і спонсорам про використані пожертви. Якщо суспільству не подобається звіт, це підриває довіру до фонду і до благодійництва в цілому. Допущена помилка у звіті, який виявився запізнілим чи неякісним, призводить до того, що на реабілітацію доброї справи буде витрачено значні ресурси та час. Якщо люди довірили кошти фонду, він має виконати взяті на себе зобов’язання, бо стосунки громади і фонду є публічними. Пожертви ж на приватний рахунок особи не накладають жодних зобов’язань про звітність, прозорість й публічність. Ми не можемо бути впевненими, що наші гроші допомогли вирішити проблему. Навпаки, вони могли створити іншу».

До цього Меморандуму можуть приєднатися будь-які комерційні та неприбуткові інституції, що виявляють соціальну відповідальність на користь малозабезпечених родин та розвитку благодійництва у будь-яких масштабах і позитивних проявах.


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото