У Рівному безкоштовно роблять операції на очі 25 Вересня 2012 13:34

У Рівному провели 4 безкоштовні операції катаракти з імплантацією штучного кришталика.

Пацієнти змогли покращити зір завдяки міжнародній благодійній акції «Прекрасні очі – кожному», у який взяв участь Центр мікрохірургії ока Рівненської обласної клінічної лікарні. Акція присвячувалася 85-річчю з дня народження та пам’яті відомого академіка Валентини Вельської – організатора офтальмологічної служби на Рівненщині, колишньої завідувачки офтальмологічного відділення РОКЛ, обласного позаштатного спеціаліста управління охорони здоров’я, лікаря, яка вперше в області запровадила імплантацію кришталиків.

Під час акції провели 4 операції з імплантацією штучного кришталика соціально незахищеним пацієнтам. Вони пройшли безплатні обстеження та консультації у відділенні, а витратні матеріали та медикаменти, післяоперативне лікування забезпечили спонсори.

Щороку Рівненський центр мікрохірургії ока проводить близько тисячі операцій, проте попит удвічі більший. З 2008 року у Рівному проводять факоемульсифікацію (ультразвукове видалення) катаракти. Після цієї операції, за словами лікарів, око відразу починає працювати, за 2-3 години пацієнт залишає клініку, може навіть сісти за кермо.

Джерело: ВолиньPost