1 жовтня у благодійному фонді «Карітас» чекають на самотніх літніх тернополян 28 Вересня 2012 13:02

1 жовтня – Міжнародний День людей похилого віку. Щоб створити атмосферу родинного свята у благодійному фонді «Карітас» у рамках проекту «Домашня опіка» влаштують благодійний обід для підопічних, які на схилі літ залишились на самоті. Запрошують також усіх самотніх пенсіонерів Тернополя, яким не вистачає підтримки та спілкування. Тут вони зможуть поговорити, поділитись проблемами та помолитись.

Працівники проекту «Домашня опіка» тернопільського «Карітасу» вже понад десяток років допомагають пенсіонерам, які залишились на самоті. До міжнародного Дня людей похилого віку їм організують благодійний обід. Також у понеділок, 1 жовтня, за адресою Замонастирська, 1 о 12 годині запрошують прийти усіх самотніх літніх тернополян.

– 1 жовтня ми будемо робити акцію тут, у благодійному фонді «Карітас», для тих старих осіб, які, власне, живуть одиноко, є самі, без дітей, і вони можуть сюди прийти. Будем давати їм нагоду поспілкуватись, побути разом, почути їхні проблеми, – розказав генеральний директор ТБФ «Карітас» отець Андрій Марчук.

Чотири працівники проекту «Домашня опіка » обслуговують літніх одиноких осіб, які прикуті до ліжка або просто не можуть доглянути за собою. До своїх підопічних навідуються щоденно, а крім спілкування надають повний спектр послуг.

– Це і догляд за тілом, гігієна тіла, частково медичні послуги. Також надаємо духовну і психологічну підтримку, – перелічує керівник проекту «Домашня опіка» ТБФ «Карітас» Наталія Масник.

Допомогти самотнім стареньким у «Карітасі» закликають і тернополян.

– Коли заходиш в помешкання такої людини, не раз бачиш велику скруту: не тільки матеріальну. Але, не раз людина самотня викликає навіть швидку допомогу, не задля того, що вона хвора, а задля того, що вона хоче поспілкуватися. І звертаємо преш за все свою увагу на це. Очевидно, другим важливим елементом є те, хто спроможний з наших жертводавців, благодійників і добродіїв, очевидно, на цей день відгукнутися цим одиноким людям, – закликає отець Андрій.

За адресою Замонастирська, 1 також можна приносити медикаменти, памперси для дорослих, постільну білизну та засоби гігієни.

Джерело: Новини Тернопіль