В Україні буде вручено нагороду компанії за найкращий внесок у розвиток України 1 Жовтня 2012 16:56

Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» у партнерстві з благодійним фондом Ріната Ахметова «Розвиток України» заснував спеціальну номінацію «Найкращий внесок у розвиток України» у рамках Національного конкурсу бізнес-кейсів з корпоративної соціальної відповідальності (КСВ).

Переможців номінації буде оголошено 11 грудня 2012 року під час під час оприлюднення загальних результатів конкурсу.

Щорічний Національний конкурс бізнес-кейсів з КСВ проходить з 2009 року та визначає найкращі практики відповідального ведення бізнесу, які оцінюються визнаними експертами КСВ з різних країн світу. За три роки Конкурсу було зібрано понад 100 кейсів. Проте міжнародне журі не завжди знає специфіку України, тому деякі проекти, які є інновацією та проривом для України, закордонним експертам оцінювати важко, оскільки це є буденною практикою у глобальному вимірі.

Для оцінки практик саме в українському контексті і визначення проектів тих компаній, які роблять значний внесок у розвиток нашої країни, впроваджуючи соціальні та екологічні проекти, забезпечуючи робочі місця, була заснована номінація «Найкращий внесок у розвиток України».

Для даної номінації створено окреме журі, до якого увійдуть лідери думок, еліта української нації:

  1. Гаврилишин Богдан, голова наглядової ради Міжнародного Інституту Менеджменту.
  2. Коваль Олександра, президент громадської організації «Форум видавців».
  3. Когут Ігор, голова ради «Лабораторія законодавчих ініціатив».
  4. Лібанова Елла, директор Інституту демографії і соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України.
  5. Нанівська Віра, директор Міжнародного Центру перспективних досліджень.
  6. Опацька Софія, директор Львівської бізнес-школи.
  7. Шеремета Павло, партнер Інституту стратегії Inspira.

Марина Саприкіна, голова правління Центру «Розвиток КСВ», зазначила: «Бізнес відіграє важливу роль у житті суспільства не лише через економічну вартість, а й через реалізацію низки масштабних екологічних та соціальних проектів. На жаль, суспільство не завжди про них знає і може оцінити належним чином. Дана номінація має не лише віднайти такі проекти і показати їх українцям, а й головним чином стимулювати інші компанії впроваджувати подібні практики».

Анатолій Заболотний, директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України»: «Стати партнером цієї номінації було і приємно, і природно, адже наш фонд, як найбільший приватний фонд в Україні, вже протягом кількох років системно працює над розв’язанням гострих суспільних проблем, сприяючи гармонійному та сталому розвитку країні. Вважаємо, що необхідно відзначати найкращі КСВ-практики бізнесу, адже розвиток в Україні можливий тільки за умови відповідального ставлення підприємств та організацій до суспільства».

Довідка

Мета Конкурсу – представити рішення компаній у сфері корпоративної соціальної відповідальності як складову бізнес-стратегії компаній. Проводиться четвертий рік поспіль за підтримки компаній «Ернст енд Янг» (генеральний партнер), МТС Україна (мобільний партнер). Міжнародний партнер – фундація „Україна-США”. Інформаційна підтримка – Американська торгова палата, Европейська бізнес-асоціація. Медіапартнери: Генеральний медіапартнер – Контракти, Генеральний інформаційний партнер – ЛІГАБізнесІнформ, Інетрнет-парнер – Delo.ua, Стратегічний медіапартнер – Гвардія, Діловий медіапартнер – Business Class, Правовий партнер – ЮРЛІГА, Професійний партнер – HR-Ліга.

Про Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»: Провідна незалежна експертна організація з КСВ в Україні, член Правління Глобального договору ООН (2010-2012), Організаційний стейкхолдер GRI, національний партнер CSR Europe (Брюссель) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (WBCSD, Женева). Організація об’єднує 36 компаній України. Центр надає консультації з питань розробки стратегії, програм та комунікацій з КСВ, проведення моніторингу та оцінки ефективності проектів, підготовки і верифікації нефінансової звітності.

Джерело: «Громадський простір»