У прес-студії «Сегодня Мультимедиа» пройшла веб-конференція з проблем безхатченків 2 Жовтня 2012 12:59

1 жовтня в прес-студії «Сегодня Мультимедиа» президент Всеукраїнського Благодійного Фонду «Соціальне партнерство» Артем Макєєв провів веб-конференцію, в ході якої розповів про одну з соціальних проблем сучасного суспільства, яка так чи інакше стосується кожного – про проблему безхатченків.

На сьогодні лише в Києві людей, які мешкають на вулиці, нараховується більше 10 тисяч (за неофіційними даними до 30 000). І мешканцям міста, які потрапили в ситуацію незаконного підселення «сусідів» на горища та в підвали, звертатися немає куди, так само як і безхатченкам.

«На жаль, в країні сьогодні немає стратегії по роботі з безхатченками. І насправді, це не що інше, як конфлікт соціуму: ми не хочемо мати справи з безхатченками, однак не робимо нічого, щоб якось врегулювати цю проблему на рівні держави», – зазначив Макєєв.

Ось вже 14 років Фонд «Соціальне партнерство» реалізує програми, спрямовані на підтримку людей, від яких відвертається суспільство. Близько 5% людей, які тимчасово опинилися без даху над головою, повертаються до нормального, з точки зору пересічного громадянина, життя, знаходять постійну роботу та житло. Решті безхатченків потрібна щоденна допомога у вигляді продуктів харчування, медикаментів, одягу і досить простих послуг – вмитися, заночувати, підстригтися тощо.

На думку Артема Макєєва, не має значення, що спонукає людину на готовність допомагати безхатченкам, – людське співчуття чи бажання, щоб його близькі і рідні не знаходилися поруч з такими людьми. Головне, що за наявності бажання така можливість є в кожного з нас.

На тверде переконання президента ВБФ «Соціальне партнерство», «більшість з нас так чи інакше бере участь в процесах благодійності щоденно, допомагаючи перейти дорогу пенсіонеру, даючи милостиню, передаючи одяг, продукти харчування або медикаменти малозабезпеченим групам населення».

Матеріали конференції можна переглянути за посиланнями:

http://conferences.segodnya.ua/makeev_chat.html
http://socpartnerstvo.org/node/251

Матеріал надано ВБФ «Соціальне партнерство»