Визначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Еко-ідеї зі всього світу – 2012» 2 Жовтня 2012 16:33

Благодійна організація «Фонд братів Кличків» та компанія Panasonic визначили переможців Всеукраїнського дитячого екологічного конкурсу «Еко-ідеї зі всього світу – 2012». Цього року конкурс вперше набув всеукраїнського рівня. Збір щоденників тривав з червня по вересень 2012 року. З 50-ти напівфіналістів експертна комісія обрала трьох переможців. Найкращою стала робота чотирнадцятирічної киянки Ірини Душиної.

«Дізнавшись про проект, я побачила реальну можливість зробити свій внесок у збереження довкілля. Мене хвилює не лише сьогоднішній день, а й майбутнє», – зазначила Ірина у своєму щоденнику. Дівчина запропонувала цікаві рішення здобуття та використання електроенергії для роботи пристроїв компанії Panasonic, а також поділилась новими ідеями вживання екологічних матеріалів у побуті. Цього року Ірина представлятиме Україну на міжнародному конкурсі «Eco Relay-2012», що відбудеться у листопаді в м. Кіото, Японія. Друге місце посів щоденник Ярослава Полякова (м. Ізмаїл, Одеська область), третє місце отримала робота Ксенії Назар’євої з м. Суми. Переможці отримають призи – багатофункціональні пристрої виробництва Panasonic KX-MB 1500UCB.

Нагадаємо, що конкурс розпочався в червні 2012 року. На цей раз поділитись своїми ідеями, як зберегти довкілля, мали змогу діти з усієї України. На адресу організаторів надійшло близько 500 робіт. Найбільш активними виявились юні природознавці з Київської, Чернівецької, Закарпатської, Одеської, Запорізької, Тернопільської, Кіровоградської та Миколаївської областей.

Повний список фіналістів конкурсу – за посиланням.

Джерело: Фонд братів Кличків