Устину Мальцеву вручили орден «За благодійність» 3 Жовтня 2012 11:05

1 жовтня в Херсоні при міській клінічній лікарні ім. О. і О. Тропиних відбулося престольне свято храму «Великомучениці Варвари». На святкове богослужіння прийшли парафіяни храму, співробітники та пацієнти лікарні, представники міської влади та благодійних організацій. Очолив службу настоятель Єкатерининського собору благочинний Східного округу протоієрей Петро Коваль.

По закінченню богослужіння керівник відділу соціального служіння і благодійності Херсонської єпархії УПЦ Священик Сергій Дмитрієв нагородив Орденом Української Православної Церкви Святителя Миколи Чудотворця «За благодійність» мецената, благодійника, керівника благодійної організації Устина Мальцева.

Як відомо, Устин Мальцев давно славиться на Херсонщині своїми благими справами. В 2008 році він, усвідомлюючи й розуміючи необхідність суспільства в чесній, відповідальній, систематичній та відкритій добродійності створює іменний благодійний фонд, діяльність якого Устин спрямував на підтримку підростаючого покоління і таких сфер життя, як здоров’я, освіта, культура і духовність.

«Нагородження церковним орденом – це не просто висока нагорода, це також ще одне Боже благословення людині, якій небайдуже відродження духовності», – відзначив священик Сергій Дмитрієв.

«Для мене величезна честь отримати орден «Святого Миколи Чудотворця», але це не тільки моя нагорода, це заслуга кожного херсонця, кожної людини порядку і відповідальності, який щодня працює на досягнення добра і стабільності в нашому суспільстві», – резюмував Устин Мальцев.

Джерело: Херсонщина за день