Фундація імені князів-благодійників Острозьких оголошує конкурс грантів «Врятуймо добру людину!» 8 Жовтня 2012 11:35

Мета грантового конкурсу: допомогти малозабезпеченим родинам у залученні коштів для порятунку життя і здоров’я членів їх сімей шляхом проведення прозорих і відкритих благодійних акцій і кампаній за партнерської участі волонтерів, благодійних і релігійних організацій, торгівельних мереж, банків та ЗМІ.

Учасники конкурсу: благодійні та громадські організації, а також ЗМІ 24 областей України та АР Крим.

Заходи, що підтримуються в рамках грантового конкурсу, можуть бути спрямовані на проведення:

  • благодійних волонтерських вуличних акцій та кампаній з дверей у двері;
  • кампаній встановлення благодійних скарбничок у торгівельних мережах, церквах та публічних установах;
  • кампаній залучення соціально відповідального бізнесу до благодійництва;
  • благодійних марафонів за участі ЗМІ;
  • благодійних лотерей, доброчинних аукціонів, інших публічних подій з метою залучення пожертв від громадян, установ і організацій;
  • іншу діяльність, яка відповідає умовам та цілям конкурсу.

Увага! Потенційні грантери мають бути готовими брати участь у проекті на пільгових умовах, що означає, що адміністративні витрати не повинні перевищувати 10% від сум благодійних внесків, які будуть залучені внаслідок місцевих благодійних кампаній, проведених в рамках проекту. А також відкрити окремий рахунок для виконання проекту у місцевому відділенні АБ «Укргазбанк».

Загальний обсяг фінансування проектів: 250 тисяч гривень.

Розмір окремого гранту становить 10 тисяч гривень.

Організація, що звертається із запитом про грант, повинна забезпечити не менше 30% бюджету проекту власним фінансовим внеском або внеском своїх партнерів. В окремих випадках Фундація Острозьких надаватиме допомогу не лише коштами, а також шляхом покриття окремих витрат товарами чи послугами, наданими партнерами на безоплатній основі. Кошти гранту можуть бути використані на часткове адміністративне забезпечення роботи благодійних організацій-виконавців проектів, а також на виготовлення скарбничок для пожертв, супровідної поліграфії, проведення благодійних волонтерських кампаній заради збору додаткових пожертв для порятунку життя і здоров’я людей. Фінансування проектів здійснюється 2-ма приблизно рівними траншами (частинами) після отримання проміжних інформаційних і фінансових звітів.

В рамках відкритого конкурсу не передбачена підтримка проектів, спрямованих на отримання прибутків (бізнесу), діяльність політичних чи релігійних інститутів.

Термін проведення заходів: грудень 2012 – листопад 2013 років.

Терміни подання проектних пропозицій: 30 жовтня 2012 року.

Оголошення результатів конкурсу: до 15 листопада 2012 року.

Пропозицію на отримання гранту від Фундації Острозьких і АБ «Укргазбанк» можна:

  • принести особисто або надіслати до офісу Фонду в м. Рівне, вул. Драгоманова, 11.
  • відправити електронною поштою: [email protected], на а/с 114, м. Рівне, 33028.

Пакет конкурсних документів має містити:

  • заповнену проектну заявку відповідної форми;
  • бюджет проекту;
  • копію Статуту, свідоцтва про реєстрацію та копію свідоцтва платника податку (для громадської організації чи благодійного фонду);
  • копію Витягу з державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців;
  • стислий опис власного досвіду організації у проведенні благодійних акцій і кампаній;
  • рекомендації партнерів, в тому числі з боку ЗМІ, бізнесу, місцевого самоврядування (місцевої влади).

Розгляд пропозицій здійснюється незалежною комісією експертів.

Проектні пропозиції, отримані Фундацію Острозьких, не рецензуються і не повертаються незалежно від результатів розгляду.

Про позитивний висновок розгляду проекту (пропозиції) Фундація Острозьких повідомляє письмово та призначає дату підписання договору про надання гранту після попереднього інструктажу стосовно звітності за виконання проекту. Учасники конкурсу (потенційні грантери) після подачі проектів на конкурс будуть запрошені на семінар-тренінг з проведення благодійних кампаній, що проведуть спеціалісти Фундації імені князів-благодійників Острозьких.

За консультаціями можна звертатися до офісу Фонду в м. Рівне, вул. Драгоманова, 11, електронною поштою [email protected], за телефоном (067) 360-83-34, поштою на а/с 114, м. Рівне, 33028.

Зверніть увагу!

Проектні пропозиції з додатками слід подати у 2 примірниках (1 оригінал та 1 копія) або в електронній версії заповненої аплікаційної форми (у форматі .doc) та додатків (у форматі .doc або .pdf).

Під датою подання проектної пропозиції слід розуміти дату її відправлення на поштову адресу фонду (за поштовим штемпелем), а також дату її відправлення на електронну скриньку.