Виручені за речі Джеймса Бонда 2,5 мільйони доларів передадуть на благодійність 12 Жовтня 2012 12:12

Виручені за речі Джеймса Бонда 2,5 мільйони доларів передадуть на благодійність

На честь 50-річчя від дня виходу на екрани першого фільму про агента 007 у Великій Британії влаштували благодійний аукціон.

Аукціон, присвячений 50-річчю першого фільму про Джеймса Бонда, приніс більше двох із половиною мільйонів доларів.

Торги проходили онлайн (з 28 вересня по 8 жовтня) і 5 жовтня, під час званого вечора у Лондоні. Загалом було виручено 2 мільйони 644 тисячі 442 долари, з них майже половина – на званому вечорі в столиці Великобританії. Всі отримані кошти будуть спрямовані у 12 різних благодійних організацій, у тому числі в ЮНІСЕФ.

Найдорожчим лотом виявився автомобіль Aston Martin з «Кванта милосердя». Він пішов з молотка за 390 тисяч доларів – більш ніж у два рази дорожче, ніж передбачали організатори аукціону.

Окрім того, понад сто тисяч доларів було виручено за годинник Omega «Planet Ocean» з нового фільму про Джеймса Бонда «007: Координати «Скайфолл» і повне зібрання творів Яна Флемінга у 18 томах.

Усього на аукціон (як онлайн, так і оффлайн) було виставлено 50 лотів. Серед гостей благодійного вечора були Роджер Мур, який грав спеціального агента у 1973-1985 роках, і Джуді Денч, яка у вісьмох фільмах зіграла начальника Джеймса Бонда – М.

Перший фільм про Джеймса Бонда – «Доктор Ноу» – вийшов на екрани в 1962 році. На честь 50-річчя киносерії в усьому світі влаштовуються різні заходи. Так, у Нью-Йорку в музеї сучасного мистецтва відкрилася присвячена агентові 007 виставка, а студії MGM і Fox випустили колекційне видання всіх фільмів бондіани. 23-й фільм про Джеймса Бонд, «007: Координати «Скайфолл», вийде на британські екрани 26 жовтня 2012 року, а по всьому світу – 9 листопада.

Джерело: Сьогодні.ua