Карітас Київ надав допомогу 160 бідним людям 29 Жовтня 2012 16:25

Благодійний фонд «Карітас Київ» спільно із «КМБФ «Фудбенк», «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», «Крафт фудз Україна» та ще ряду компаній у Всесвітній день продовольства (16 жовтня) та День працівників харчової промисловості надав допомогу потребуючим людям.

Зокрема, у цей день було організовано обід і вечерю для дітей із багатодітних, малозабезпечених, кризових сімей, напівсиріт та дітей інвалідів у кількості 80 осіб; вивезено обід-вечерю для вуличних дітей і молоді у кількості 20 осіб; надано 30 продуктових наборів для самотніх людей-інвалідів літнього віку, а також 30 продуктових наборів для бідних неповних сімей.

Всесвітній день продовольства встановленим ООН у 1945 році.

Ціллю цього дня є: «…укріплення солідарності у боротьбі з голодом, недоїданням і злиднями». Це вповні також описує зусилля і роботу Карітасу – допомогти потребуючим, почути скривджених, зігріти тих, хто змерз, нагодувати голодних, взяти під опіку тих, хто має залежності.

Київський міський благодійний фонд «Фудбенк», подібно до Карітасу, прагне відроджувати та розвивати традиції благодійності. За свою ціль вони вважають здійснення благодійних заходів, що спрямовані на покращення продовольчого забезпечення соціально незахищених верств населення.

«Ця допомога дуже важлива не лише для сімей, що переживають скрутні часи, але також і для самих компаній, які долучалися до цієї доброї справи. Це вияв солідарності у скрутні часи з суспільством, яке є дійсно у потребі. Тим цінніше це в умовах передвиборчої боротьби, які завжди знаменувалися оманливою «увагою та турботою» кандидатів. Карітас Київ працює в міській громаді вже багато років і принциповим у нашій роботі залишається відсторонення від ігор «у політику». Всі, хто отримує допомогу Карітасу, знають, що ми працюємо з ними незалежно від політичних уподобань і часу каденції парламенту чи президента країни», − слушно зазначає  соціальний педагог київського Карітасу В’ячеслав Федченков.

А о. Роман Сиротич, директор Карітасу у Києві, передає слова щирої подяки від імені усіх, хто отримав допомогу цими днями від благодійників. Він каже, що, на жаль, кількість потребуючих людей в Україні з роками не зменшується, а натомість поряд співіснує чимала кількість олігархів, успішного бізнесу і забезпечених держчиновників. Робота Карітасу полягає саме в організації співпраці, толерантності поміж цими групами населення.

Джерело: Карітас України