Для сільських бібліотек у Львові зібрали 270 книг 31 Жовтня 2012 10:34

У межах благодійної акції «Українські книжки – сільським бібліотекам» у бібліотеках Львова з початку жовтня зібрано 270 книг. Про це у коментарі ZAXID.NET розповіла прес-секретар громадської організації «Форум видавців» Катерина Судин.

Мета акції – зібрати 25 тисяч книжок для поповнення фондів сільських бібліотек Львівщини. Катерина Судин зазначила, що ще під час цьогорічного Форуму видавців у Львові зібрали 2011 книжок.

«Ми налагодили співпрацю щодо збору книжок у школах та дитсадках. Також відгукнулося перше видавництво – чернігівське видавництво «Книги XXI», які надали 324 книги», – сказала вона. За її словами, зголосилося декілька видавництв, але це єдине, яка надало книги.

Також кошти для книг до сільських бібліотек збирали у Львівській міській та обласній радах. За словами Катерина Судин, у міській раді зібрали 1061 гривень, а в обласній – 753 гривень.

Вона сказала, що до акції можуть долучитися всі охочі. Пункти прийому книг діють у Львові, Бродах, Кам’янка-Бузькій, Буську, Золочеві, Городку, Дрогобичі, Пустомитах, Сокалі та інших містах Львівщини.

Нагадаємо, «Форум видавців» за 7 років зібрав понад 79 тисяч книжок орієнтовною вартістю понад 650 тисяч гривень, які передали дитячим будинкам, інтернатам, сільським бібліотекам та малозабезпеченим родинам.

Джерело: ZAXID.NET