Стартувала акція «День Щастя в МакДональдз» 1 Листопада 2012 12:54

Стартувала акція «День Щастя в МакДональдз»

1 листопада у всіх закладах «МакДональдз» в Україні розпочалася благодійна акція «День Щастя» – спільна акція компанії «МакДональдз Юкрейн» і Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000». Цього року зібрані кошти будуть спрямовані на закупівлю реанімаційного обладнання для надання невідкладної медичної допомоги дітям для 27 лікарень України. Акція проводиться вже 11 рік поспіль і має на меті допомогти дитячим медичним закладам та розвинути культуру індивідуальної благодійності в Україні.

Акція «День Щастя» триватиме у всіх закладах «МакДональдз» протягом місяця – з 1 по 30 листопада. Для того, щоб долучитися до збору коштів, необхідно придбати спеціальну акційну символіку (паперові «долоньки» – 5 гривень, брелоки – 19 гривень, аудіо-диски з піснями з мультфільмів у виконанні українських зірок – 54 гривні), а 11 листопада – Картоплю Фрі у будь-якому з закладів «МакДональдз» по всій Україні. Кошти від продажів (за винятком ПДВ, собівартості Картоплі Фрі та дисків) будуть спрямовані на придбання медичного обладнання, яке буде безкоштовно передано у 27 дитячих лікарень у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Кременчуці, Кривому Розі, Луганську, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Севастополі, Сімферополі, Сумах, Харкові, Черкасах, Чернігові, Ялті та Рівному.

Інновацією акції у цьому році стала можливість зробити благодійний внесок через Інтернет. Детальніше – на www.happyday.mcdonalds.ua.

Цього року зібрані кошти будуть направлені на закупівлю реанімаційного обладнання для надання невідкладної медичної допомоги дітям. «Реанімаційне обладнання вкрай необхідне українським лікарням. Ми відчуваємо потребу в ньому щодня, – зазначає Любов Слєпова, завідувач відділення анестезіології з палатами для реанімації та інтенсивної терапії дитячих клінік ДУ ІПАГ НАМН України, заслужений лікар України. – Це обладнання допоможе нам, лікарям, врятувати життя сотень і тисяч дітей». Медичний напрямок допомоги в рамках акції «День щастя в МакДональдз» було обрано за участі Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000», який має значний досвід реалізації масштабних благодійних проектів в Україні та є багаторічним партнером акції.

Традиційно до акції приєднаються відомі спортсмени, музиканти та громадські діячі, які відвідають «МакДональдз» на Хрещатику у м. Київ 11 листопада з 13:00 до 14:30 та особисто допомагатимуть продавати акційні товари. За 10 років проведення акції її підтримали провідні українські лікарі, відомі спортсмени, музиканти та громадські діячі, серед яких Руслана, Олександр Пономарьов, Гайтана, Марія Бурмака, Віталій Козловський, Тоня Матвієнко, Наталка Валевська, Юрій Горбунов, Анжеліка Рудницька, Яна Клочкова, Стела Захарова, Олександр Крикун, Дмитро Дікусар та інші.

Загальний обсяг коштів, які було зібрано в результаті проведення «Дня Щастя» у 2012 році, буде оприлюднено після завершення акції.

Акція проводиться в Україні з 2002 року. За 10 років «Дня Щастя» було зібрано близько 10 мільйонів гривень для допомоги більше ніж 50 дитячим установам у 28 містах Україні.

Співпраця Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та компанії «МакДональдз Юкрейн» в рамках акції «День Щастя» триває з 2005 року. У 2005 році було реконструйовано комплекс сімейних кімнат у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку. За результатами акції 2006 року благодійники передали 18 дитячим лікарням сучасне кардіологічне обладнання. 2007 року 30 дитячих лікарень України отримали обладнання для надання невідкладної допомоги та дитячі електровідсмоктувачі. У 2008 році кожна з 29 лікарень – набувачів благодійної допомоги отримала обладнання, якого їй бракувало у першу чергу. 2009 року 22 лікарні отримали дефібрилятори та комплекти електродів до них. У 2010-му благодійники закупили обладнання для діагностики та лікування хвороб органів дихання і передали його у 22 дитячі лікарні. 2011 року 29 лікарень отримали обладнання для порятунку недоношених дітей.

Джерело: МБФ «Україна 3000»