Тернопільські школярі зібрали 1500 гривень на операцію хлопчику, хворому на лейкоз 8 Листопада 2012 14:41

Гроші на операцію п’ятерічному Андрійку Столяру, який хворіє на лейкоз, збирали учні школи № 13, що на вулиці Князя Острозького. Діти продавали тістечко, печиво, напої. До благодійної акції долучились 17 класів.

Цей захід відбувся 7 листопада. Виручені кошти дирекція школи передасть батькам хворого Андрійка. На операцію за кордоном йому потрібно від 70000 до 100000 євро. І звичайно самотужки зібрати таку суму дуже важко. Загальноосвітня школа № 13 вирішила провести благодійну акцію серед своїх дітей.

– Одна з наших вчительок дізналась про страшну хворобу маленького Андрійка, – розповідає заступник директора з навчально-виховної роботи Людмила Ничипурук. – Ми вирішили влаштувати ярмарок.

До заходу долучились діти від першого до 11 класів. Захід проходив протягом одного навчального дня в холі школи. Учні продавали і купували солодощі під час перерв.

– Діти приносили зроблені вдома тістечка, різні пироги і інші солодкі вироби з тіста, – говорить педагог. – Батьки школярів долучались до нашого заходу. Готували дітям солодощі на продаж, а молодшим допомагали також їх продавати. Покупцями були і учні, і гості. Всі запрошували відвідати акцію своїх знайомих. Ціни на свій товар ставили не високі.

Вчителька розповідає, що вони щороку проводять у своїй школі благодійні акції. Діти з радістю беруть участь у таких заходах.

– Окрім коштів вилучених під час продажу, ми ще збираємось пройти додатково по всім класам у школі, – каже пані Ничипурук. – Мабуть, ті хто не брали участь у заході хочуть також долучитись і пожертвувати кошти.

Джерело: «20 хвилин»