У Києві відбудеться благодійний концерт на підтримку випускників шкіл-інтернатів 19 Листопада 2012 12:17

В Україні приблизно 99% дітей, що знаходяться в інтернатах, є соціальними сиротами. І де б така дитина не виховувалась, в школі-інтернаті чи дитячому будинку сімейного типу, після 18-ти років вона все одно залишається одна зі своїми проблемами.

Саме із метою забезпечити соціальний супровід та надати благодійну підтримку випускникам шкіл-інтернатів та дитячих будинків, що продовжують своє навчання, реалізовується програма «Стипендіат».

Як розповіла Марина Криса, президент Благодійного Фонду «Приятелі дітей», починаючи із 1998 року більше 600 дітей уже пройшли цей проект. У середньому в рік долучається приблизно від 100 до 150 дітей. Учасники умовно діляться на три групи, в залежності від року навчання. Для тих, хто уже закінчує навчання, робляться спеціальні тренінги – зустрічі із роботодавцями, майстерні із написання резюме, також зустрічі із успішними людьми. Існує майстерня, де навчають правильно спілкуватися.

Популяризують таку програму самі ж студенти, які є стипендіатами фонду. Вже четвертий рік підряд вони їздять по інтернатах та проводять програму "Студенти дітям", розказуючи про свій перший важкий досвід у житті тим дітям, які є випускниками цих шкіл. Дана програма користується великою популярністю у дітей, оскільки дає неформальне спілкування, також часто піднімаються теми, які діти, можливо, соромляться обговорити зі своїми вихователями.

Програма справді ефективна. Як зазначила Марина Криса, «вже є випускники, які пройшли наш проект, які сьогодні працевлаштовані. І нам приємно, що вони й далі тримають з нами зв’язок. Ми постійно намагаємося допомагати їм в різних питаннях з юридичних консультацій, в отриманні житла і в питаннях, що стосуються їхніх проблем зі здоров’ям».

Наразі в рамках даної програми організовується акція зі збору коштів на підтримку програми «Стипендіат». Претендентами, що пройшли відбір і претендують на участь у програмі, є 33 студенти. Річний бюджет програми на 1 студента складає 8000 грн.

В організації такої масштабної акції допомагають Мілан Паєвич, президент «Київського сигарного клубу», голова ради директорів ГК «Слав-Інвест», Дмитро Суховієнко, відомий піаніст, меценат, артистичний директор серії концертів у Європейському парламенті в Брюсселі.

Благодійний концерт піаніста Дмитра Суховієнка відбудеться 25 листопада 2012 року у готелі FairmontGrandHotelKyiv.

Організатори вже розпочинають приймати внески на підтримку програми «Стипендіат».

Джерело: «Громадський Простір»