У Києві традиційно стартує благодійна акція «Крок до щастя» 30 Листопада 2012 9:31

Благодійна акція «Крок до щастя» проходить вже два роки, і за цей час в її рамках новорічний настрій отримали понад 2500 діток-сиріт, вихованців дитячих будинків, шкіл-інтернатів та дітей, позбавлених батьківської опіки. Унікальність цієї акції полягає в тому, що її ініціаторами та, по суті, голонвими дійовими особами є волонтери – діти та підлітки, які хочуть зробити свята для своїх однолітків по-справжньому веселими та незабутніми.

Вже зараз волонтери та скаути почали збір речей, іграшок, канцелярських товаів, книжок, які з допомогою вмілих рук потраплять до різнобарвних подарункових скриньок, а потім в руки діток. 15 грудня 2012 року, об 11:00, в скаутському центрі на НСК «Олімпійський» розпочне свою роботу Фабрика Святого Миколая, де кожен охочий зможе долучитися до нелегкої, але дуже відповідальної справи – створення дитячих подарунків. Цього року помічники Святого Миколая готуватимуть не лише індивіудальні подарунки, а й великі коробки з теплим одягом, які потім відправляться поштою до дитячих будинків та шкіл-інтернатів в різних куточках України.

В рамках акції, організатори планують проведення новорічних ігрових вистав «Сюрпризи Зими Модниці» для вихованців прийомних сіей та дитячих будинків сімейного типу, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, діток, родини яких перебувають у кризі. Вистави відбудуться 14 грудня у школі-інтернаті с.Стара Басань (Чернігівська область) та 19 грудня, у День Святого Миколая, у приміщенні Зали Чемпіонів НСК «Олімпійський». Головними дійовими особами вистав стануть скаути, волонтери та малеча, яка завітає на свято. Для підлітків організатори запропонують майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок, поштівок або прикрас. Окрім того, кожна дитина – учасник отримує подарунок.

Якщо ви хочете долучитись до проведення акції: стати волонтером, взяти участь у роботі Фабрики Святого Миколая або просто принести корисні для дітей речі, звертайтеся за тел. (044) 222-93-30, (097) 946-08-75 (Аліна) або пишіть на електронну пошту [email protected].

Бути благодійником легко! Зроби свій крок до щастя дітей!

Джерело: Ресурсний центр «ГУРТ»