Проект «Зелена скринька» стартував на Закарпатті 27 Грудня 2012 11:56

Зараз на Миколая діти можуть отримати будь-які подарунки, все залежить від доходів батьків. Проте є сім’ї, які не можуть собі цього дозволити. На Закарпатті уже давно діє проект «Зелений дім» Благодійного фонду «Терра Деї», в рамках якого багатодітні родини мають змогу отримати подарунок на Різдво та Паску.

Коли під опікою Благодійного фонду «Терра Деї» було 8 багатодітних родин, це не було проблемою. Фонд передавав зазвичай від голландських партнерів великі подарунки на 200-300 гривень. Згодом сімей у проекті стало 16, потім 30, а зараз вже 61 родина.

Минулого року склалася така ситуація, що на Паску машина з подарунками не була розмитнена, через відсутність висновку гуманітарної комісії. «Ми потрапили в погане становище перед тими, кого ми привчили до подарунків. Для нас це була ганьба. Такий випадок навчив нас, що не можна все чекати від голландців, а треба бути готовим до і такого розвитку подій. Змінилась і наша стратегія. Якщо раніше ми давали щедрі подарунки, то тепер ми прийшли до висновку, що головне не подарунок, а увага. Ми просто не можемо дозволити собі подарунок за 200-300 гривень. Окрім наших сімей, ми даємо подарунки в одне бідне село – Клинова Гора», – ділиться Омельченко Олександр, Благодійний фонд «Терра Деї».

Окрім таких подарунків, фонд створив новий проект «Зелена скринька» – тепер дарують ще й знання, технології, добрива та насіння.

До проекту уже приєднались: Торгова марка Rost(Україна), Компанія АМАКО (Україна), компанія Clause (Франція), компанія Леда – Агро ( Туреччина), компанія Гавриш (Росія).

Джерело: «Громадський простір»