У Польщі благодійники зібрали понад 13 млн доларів для допомоги дітям 14 Січня 2013 20:44

У Польщі під час найбільшої благодійної акції року під назвою «Великий оркестр святкової допомоги» (WOSP), мета якої – закупити сучасне медичне обладнання для дитячих лікарень, зібрано 39,8 млн злотих (понад 13 млн доларів) пожертвувань.

Про це під час перших підсумків акції повідомив організатор WOSP журналіст і шоумен Єжи Овсяк, передає власний кореспондент УКРІНФОРМу.

«За зібрані майже 40 млн злотих буде змога купити усе, що фундація запланувала ще перед цьогорічною акцією», – заявив Овсяк.

Він також повідомив, що під час акції головний лот – серце із золота – було продано за 150 тис. злотих (майже 50 тис. доларів).
Остаточну суму зібраних під час благодійної акції коштів буде пораховано у березні. Як правило вона буває в середньому на 30% вищою за названу у день попереднього підсумку акції.

Нагадаємо: першу такого роду благодійну акцію було проведено у січні 1993 року, під час якої зібрано понад 1,5 млн доларів. Під час минулорічного 20-го заходу добровільні пожертвування людей склали понад 16 млн доларів. Загалом за 20 років діяльності WOSP в Польщі та за кордоном зібрано майже 155 млн доларів США.

Джерело: УКРІНФОРМ