4 лютого – прес-конференція «Міфи та реальність однієї хвороби» 31 Січня 2013 5:32

Дата та час проведення: 4 лютого 2013 р. (понеділок), початок о 10.00 (реєстрація журналістів о 9.30). Організатор – «ВК Здорово» за підтримки Міжнародного Благодійного Фонду сприяння розвитку медичної та фармацевтичної науки і освіти «Ланцет».

Місце проведення: Прес-студія «Сьогодні Мультімедіа», м. Київ, вул. Борщагівська 152-Б.

У недалекому минулому залишилися часи, коли замовчувалися проблеми онкології, приховувалися діагнози, статистика та інформація. У сучасному житті багато змінилося: з’явилися  досягнення у сучасній діагностиці, у методах лікування та профілактики. У змаганні з онкологічною хворобою людство поступово перетворюється із жертви в активного борця. Багато чого змінилося, крім одного – сприйняття цієї проблеми людьми.

Мета прес-конференції – привернути увагу громадськості через ЗМІ до проблем та стереотипів, із якими стикаються онкохворі та їхні родичі на різних етапах: діагностика, лікування, психологічна допомога; спростувати сталі «міфи» щодо діагностики, лікування і профілактики онкозахворювань; висвітлити досягнення української медичної спільноти та фармацевтичної галузі у боротьбі з захворюванням, а також надати експертну оцінку та професійні поради.

Попередні питання:

  • «Онкологічні захворювання в Україні «міфи» у цифрах та фактах». Дмитро Осинський, заступник головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи Київського міського клінічного онкологічного центру.
  • «Рак» не вирок, а лише діагноз. Професійна думка лікарів-онкологів всупереч стереотипам: особливості діагностики, сучасні практики». Оксана Шуліга-Недайхлєбова, лікар-онколог, кандидат медичних наук, дійсний член ESMO (Europien Sotiety of Medical Oncology).
  • «Досягнення та допомога фармацевтичних компаній у боротьбі з онкозахворюваннями. Співробітництво між виробником та державою з метою рішення актуальної медичної та соціальної задачі: Медико-соціальна програма «Право Жити». Ігор Розкладка, керівник відділу онкології компанії «Новартіс Сервісез АГ»;
  • «Важливість психологічної підтримки для хворих та їхніх родин. Волонтерський рух в Україні». Неля Пухляк, волонтер БО «Дім милосердя «Віфесда», дитяче відділення Київської міської онкологічної лікарні.

Контакти для акредитації: прес-студія «Сьогодні Мультімедіа», Надія Кизицька, координатор проектів, тел.: (044) 457-24-00, моб.: (093) 366-54-22, e-mail: [email protected].