15 лютого, в Міжнародний день онкохворої дитини, у Києві відбудеться благодійна акція «Жити завтра» 15 Лютого 2013 14:00

У рамках акції пройде виставка-аукціон художніх робіт пацієнтів дитячого онко-гематологічного відділення Київського обласного онкологічного диспансеру.

Дитячий рак – не смертний вирок, а виліковна в сучасних умовах хвороба. Досвід зарубіжних країн демонструє, що 70-85% дітей, що страждають лейкозами та злоякісними пухлинами, отримують реальний шанс жити завтра. В Україні результати по одних видах захворювань співставні зі світовими, по іншим – значно нижчі, ніж у розвинених країнах. Але у нашій країні дитяча онкологія донині залишається проблемою. За останні роки ситуація покращилася завдяки тому, що про «дитячий рак» почали говорити в суспільстві, багато пересічних громадян і юридичних осіб стали постійними жертводавцями, і це принесло свої результати. У багатьох лікарнях України завдяки пожертвам дитячі онко-гематологічні відділення оснащені новим обладнанням, купуються медикаменти, зроблені ремонти. І це принесло свої плоди. Більше дітей стало отримувати якісну терапію, що призвело до збільшення кількості дітей, які перемогли хворобу. Але, тим не менше, однією з важливих проблем є катастрофічний брак донорської крові та низька якість перевірки.

Компоненти крові є специфічним видом терапії, без якого одужання неможливе. Саме цій проблемі присвячена виставка.

Для того, щоб кожен міг зазирнути за межу, що відокремлює малюків з онкологічним діагнозом, 15 лютого, в Міжнародний день онкохворої дитини, у Києві відбудеться благодійна акція «Жити завтра».

На відкритті будуть присутні учасники Української Відкритої Асоціації Організацій, Груп та Осіб, які працюють з дітьми, страждаючими онкозахворюваннями, лікарі-онкологи, представники Церкви, бізнесу, ЗМІ.

Кожен відвідувач акції зможе стикнутися з дивовижним і багатогранною творчістю онкохворих дітей та їхніх батьків, у яких в процесі тривалої боротьби з недугою розкриваються неабиякі таланти.

Про проблеми української дитячої онкології та про радість перемоги над хворобою розкажуть діти, які перемогли страшну недугу, і їх батьки. У відповідь на свою небайдужість, відвідувачі акції отримають від наших дітей урок оптимізму, уміння радіти життю і добиватися перемоги в будь-який, самої важкої ситуації.

15 лютого, 13:00 – відкриття акції. Адреса: вул. Овруцька, 7, м. Лук’янівська, Тр. № 18, зупинка «вул. Багговутівська». Вхід вільний.

Виставка триватиме з 15 лютого по 17 березня.

Організатори: МБФ «Дар надії», БО «Київський Єрусалим»

Контакти: Рибаков Євгеній, МБФ «Дар Надії»: (050) 741-82-52; ієрей Петро Семащук, БО «Київський Єрусалим»: (097) 067-46-86.

Джерело: «Планета взаємодопомоги»