17 лютого в Ужгороді відбулась благодійна акція, присвячена Міжнародному дню спонтанного прояву доброти 18 Лютого 2013 11:46

Під час акції було зібрано близько 50 кг речей, які невдовзі принесуть радість людям, які потребують допомоги.

Історія святкування Міжнародного дня спонтанного прояву доброти на теренах нашої держави бере свій початок у місті Вінниця, де в 2010 році вперше почали проводити акції та заходи спрямовані на привернення уваги людей до гарних вчинків.  У країнах СНД це свято ще не набуло значного поширення, а у всьому світі відмічається дуже активно.

Рівно о 13:00 на площі Театральній розвернулася точка по збору гуманітарної допомоги ужгордцям. Багато ужгородців долучилися до цього заходу, а ще більшу кількість зінтересувало де саме можно долучитися до благодійної акції на протязі тижня.

Нагадуємо, за адресою м. Ужгород, вул. Ф. Ракоці, 2 в приміщенні Ужгородського центру соціальних служб для сім’ї та молоді протягом тижня буде проводитися збір речей а рамках акції «Епідемія доброти». Це можуть бути іграшки, книжки, взуття, одяг та багато іншого, що може бути корисним для людей.

На підтримку акції прийшли представники МО «ФРІ» та «Айсек», які провели заряджаючий позитивом захід — «Вільні обійми» на пішоходному мості. Під час обійм вони розповідали людям про історію виникненння цього свята, його розповсюдження на Україні, та про те, що на площі Театральній відбувається благодійний збір речей для потребуючих допомоги сімей.

Разом з тим, мешканці міста отримали заряд позитиву на майбутній тиждень переглядаючі позитивний прогноз на  найближчі дні.  Також в ці дві години на площі кожен мав змогу прийняти участь у музикальному шоу«Закарпатське караоке», організованому PR-агенцією «Забава».

Яскраве сонечко, весела музика та позитивний настрій сприяли проведенню свята, яке в цей день поєднує майже весь світ.

Метою цього заходу був поштовх до гарних, добрих справ, що може робити кожен з нас і кожен день, незважаючи на календар. Саме з цією метою в цей день відбувається багато різних акцій, флешмобів, спрямованих на привернення уваги людей до гарних вчинків на території багатьох держав світу, в тому  України.

Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді, Ужгородський центр соціальних служб для сім’ї та молоді,молодіжна організації  «Асоціація Молодіжних Ініціатив Краю», PR-агенція «Забава» та Закарпатський інформаційно-діловий портал » Ужінформ» щиро вдячні небайдужим мешканцям міста, які долучилися та ще долучаться до акції збору речей для сімей, які перебувають на обліку  в центрі соціальної служби.

«Епідемія доброти» буде і надалі поширюватись Закарпаттям для того, щоб допомагати тим, хто цього потребує.

Джерело: 7 днів