Асоціація благодійників України провела круглий стіл «Діти і благодійність: добро може творити кожен» 20 Травня 2011 17:15

Асоціація благодійників України провела круглий стіл «Діти і благодійність: добро може творити кожен»

20 травня 2011 року в Києві в Міському будинку вчителя пройшов Національний форум «Добро починається з тебе». Форум є завершальним етапом IV Всеукраїнського конкурсу благодійних проектів «Добро починається з тебе».

Круглий стіл «Діти і благодійність: добро може творити кожен», організований Асоціацією благодійників України, зібрав представників громадських і благодійних організацій навколо обговорення теми дитячої і юнацької благодійності. У заході взяли участь Голова Наглядової ради Фонду «Україна 3000» Катерина Ющенко, Президент БФ «Приятелі дітей» Марина Криса, Директор Антикризової програми МФ «Відродження» Катерина Смаглій, засновник Фонду підтримки молодіжного олімпійського плавання Денис Силантьєв та інші.

Засідання відкрив Президент ВБО «Асоціація благодійників України», Голова Правління Фонду «Україна 3000» Олександр Максимчук. Він наголосив, що благодійність в Україні потребує підтримки і стимулювання. Пан Максимчук навів цікаві дані: в Німеччині, до прикладу, діє величезна кількість громадських організацій – 70 тисяч, на добровільних засадах в них зайнято понад 2 мільйонів осіб. Показовою є ситуація в США, де традиції волонтерства є дуже давнім: деякі університети просто не приймають студентів, які не можуть довести, що в них є досвід волонтерської роботи. В Україні ж, за оцінками експертів, рівень соціальної активності дітей та молоді що найменше у 2-3 рази нижчий.

Представники громадських і благодійних організацій спільно з освітянами обговорили, яким чином можна стимулювати дитячу благодійність. Відбулися презентації діючих та ефективних проектів. Зокрема, Денис Силантьєв, Президент Фонду підтримки молодіжного олімпійського плавання, та його дружина Інна представили благодійні проекти «Клуб дитячого плавання» і «Екопроект Н2О».

Голова Наглядової ради Асоціації благодійників України Марина Криса закликала дорослих благодійників об’єднуватися заради допомоги дітям. «Спільно ми можемо багато чого доброго зробити для наших дітей, допомагати їм в соціальній та громадській активності», – наголосила вона.

Директор Антикризової програми Міжнародного фонду «Відродження» Катерина Смаглій звернула увагу, що сьогодні вже діє багато спільних громадських ініціатив, спрямованих допомогу дітям.

Голова Наглядової ради Фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко подякувала всім присутнім за те, що вони виховують нове покоління активних та відповідальних громадян України. «Я молюся за те, щоб ми спільно з дітьми змінили наше суспільство на краще і стали частинкою цього доброго світу», – сказала пані Катерина.

Учасники круглого столу мали можливість ознайомитися з кращими зразками доброчинних проектів, які провадять і дорослі, і діти.

Раніше Асоціація благодійників України влаштувала в парку ім. Т.Г.Шевченка відкриту благодійну акцію «Роби добро і залучай до цього інших», під час якої була запущена символічна «Хвиля добра».


Галерея (5 фото)

* Для перегляду клікніть на фото