Перший київський благодійний магазин запрошує на відкриття 17 Квітня 2013 14:15

Урочисте відкриття доволі незвичного для Києва закладу – благодійного магазину «Ласка» – відбудеться 19 квітня о 19:00.  На відвідувачів чекають хороша музика і частування, а також, розіграш трьох подарункових сертифікатів номіналом у 100 гривень, кажуть організатори.

Такі заклади досить поширені у Європі, Америці та Австралії. Їхня суть полягає у тому, що люди приносять до магазину непотрібні речі (у випадку «Ласки» це одяг), які працівники магазину продають за невисокими цінами. Прибуток від продажів іде на утримання магазину та, власне, благодійність. Магазин може віддавати виручені кошти до дитячих будинків, на лікування від певних хвороб, на допомогу безпритульним тваринам, до хоспісів та інші потреби.

Благодійні магазини забезпечують переваги для різних сторін: отримуються гроші на благодійність, люди можуть здавати непотрібні їм речі, знаючи, що вони послужать для допомоги іншим, покупці отримують можливість придбати речі за доволі низькими цінами. Окрім цього, вони опосередковано беруть участь в благодійності.

Також благодійні магазини на практиці пропагують повторне використання речей і скорочення переспоживання, тому вони є екологічними. Врешті, благодійний магазин може бути основою для спільноти – працівників, постійних відвідувачів та отримувачів благ, яких об’єднує доброчинність. Благодійні магазини можуть слугувати майданчиками для різних заходів, як мистецьких, так і соціальних, привертаючи увагу до себе та питання благодійності.

У Європі працює близько 10000 благодійних магазинів, де за доступною ціною можна придбати, як повсякденні речі, так і речі від відомих дизайнерів.

Ідея відкриття «Ласки» зародилася кілька років тому. Організатори виграли кілька грантів, що допомогло реалізації проекту. Спочатку магазин не мав постійного приміщення і переїжджав з місця на місце. Узимку 2013 року для нього було орендовано просторе приміщення в центрі Києва, на вулиці Чапаєва, 3. За кілька місяців організатори своїми силами та за допомогою друзів зробили ремонт. Магазин отримав і свій авторський стиль.

Тепер усі охочі можуть завітати до «Ласки» і придбати, як пожертвувані речі, так і речі та аксесуари від молодих українських дизайнерів.

Урочисте відкриття, нагадуємо, відбудеться 19 квітня о 19:00 на Чапаєва, 3.

Джерело: Молодіжна інформаційна спільнота «Сіль»