На Львівщині пройде третій соціальний фестиваль «Лютин» 7 Травня 2013 14:39

На Львівщині пройде третій соціальний фестиваль «Лютин»

Метою заходу є стимулювання інтеграції в суспільство дітей та людей з особливими потребами, дітей-сиріт, дітей, які перебувають в складних життєвих обставинах, та дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей, а також популяризація волонтерства серед молоді в межах конкретних районів та області в цілому.

Фестиваль пройде у два дні, 17-18 травня, – в місті Стрий біля ресторану «Козацький двір» та у Львові в парку «Горіховий гай», коло кінотеатру «Сокіл». На захід запрошені діти із закладів соціального спрямування Львівської області та міста Львів, громадські організації та благодійні фонди, що працюють з людьми з особливими потребами. У програмі – різноманітні майстер-класи від центру творчості дітей та юнацтва міста, УДЮМК у Франківському районі, спортивні та козацькі  забави, батути, тир, катання на катамаранах від клубу «Манівці». У концертній програмі – виступи людей та дітей з особливими потребами, дитячі колективи Львова та Стрия та діти телевізійного центру «Кадрики». Пригощатимуть дітей ресторан «Козацький двір», «Родинна ковбаска» та кінотеатр «Сокіл», в якому будуть транслюватись безкоштовні сеанси у дні фестивалю для гостей заходу.

Закінчиться фестиваль виступом відомого рок-гурту «МЕРІ» та пригощанням кулішом. Ведучим заходу буде Андрій Ферцак, який є постійним ведучим «Лютина». Крім того, захід відвідає Владіслав Левицький.

Нагадуємо, перший фестиваль проходив 27 серпня 2011 р. в с. Лютинка Жидачівського району, другий – у місті Стрий 19 травня 2012-го.

Організатором фестивалю виступає громадська організація «САМІ» за підтримки Управління сімї та молоді ЛОДА, Постійної депутатської комісії ЛОР з питань молодіжної політики, фізичної політики та спорту, Управління сім’ї, молоді та спорту ЛМР, Постійної депутатської комісії з молодіжної політики спорту та оздоровлення, Відділу сімї та молоді Стрийського міськвиконкому.

«Цього року наш фестиваль набуває статусу міжнародного, оскільки нас відвідають гості із міста Лодзь (Польща), а саме представники «5 Domu Pomocy Społecznej w Łodzi». Крім того він вперше пройде в два дні за які ми плануємо прийняти до 1000 учасників», – говорить голова оргкомітету Андрій ПОРОДКО.

Інформація надана ГО «САМІ»