Аукціон сувенірів руками дітей з ДЦП 5 Червня 2013 16:54

Аукціон сувенірів руками дітей з ДЦП

Учора в «Будинку з ангелом» в Одесі відкрилася виставка-продаж робіт дітей, хворих на ДЦП. Аукціон триватиме до 14 червня.

«Ми на Великдень уже проводили аукціон, і, як виявилося, роботи діток користувалися великим попитом. Вони продаються дешевше, ніж у магазині, до того ж покупець відчуває себе причетним до благодійності», – каже керівник відділення арт-терапії реабілітаційного центру «Будинок з ангелом» Світлана Григор’єва. За її словами, гроші за кожну продану роботу повертають майстру. Авторам робіт – від 4 до 10 років, усі вони, незважаючи на тяжкі захворювання центральної нервової системи, – талановиті.

«Для дитини дуже важливо усвідомлювати, що вона може сам собі допомогти. Ось вона продала зараз свою картину, а завтра на ці гроші купила собі іграшку або матеріали для іншої роботи», – розповідає одна з мам.

За словами Світлани Григор’євої, аукціони дають можливість дітям відчути себе значущими, а в деяких дорослих навіть пробуджують потяг до благодійності.

На святі дітки стрибали, танцювали, плавали, заспівали кілька пісень. Ще був ляльковий спектакль, а наприкінці заходу маленькі пацієнти отримали солодкі подарунки.

Джерело: Освітній портал «Педпреса»