У Києві нагородили найкращих волонтерів 2012 року 1 Липня 2013 11:33

У Києві нагородили найкращих волонтерів 2012 року

«Подякуймо волонтерам усі разом!» – під таким гаслом 27 червня 2013 року, у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України було оголошено результати Національного конкурсу «Волонтер року 2012».

23 волонтери з різних куточків України отримали відзнаки у шести номінаціях за результатами оцінювання експертної комісії, із них – семеро стали переможцями конкурсу.

Привітати переможців конкурсу прийшли представники Уряду України, дипломатичних установ, міжнародних донорських організацій та профільних інститутів громадянського суспільства України.

З вітальним словом до переможців звернулись Тетяна Андрійчук, Завідуюча відділом Департаменту комунікації та зв’язків з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України та Міря Петерсон, Керівник відділу сприяння реформам Посольства Королівства Швеції в Україні.

«Визнання праці волонтерів є невід’ємною ознакою розвиненого суспільства. Об’єднання зусиль громадськості, влади та бізнесу дозволяє гідно відзначати внесок волонтерів у розбудову нашої країни. Ми щасливі тим, що в рамках Національного конкурсу «Волонтер року 2012» вдалося об’єднати яскраві історії волонтерів з усієї України. Їх голоси мають бути почутими, а праця – оціненою, aдже руками цих небайдужих людей плекаються справжні цінності громадянського суспільства», – підкреслила Тетяна Лисенко, Директор Центру волонтеріату «Добра Воля».

Після церемонії винагородження переможців відбулася подіумна дискусія не тему «Що потрібно зробити для подальшого розвитку волонтерського руху в Україні».

Національний конкурс «Волонтер року» проводиться з метою визнання праці волонтерів, які впроваджують зміни у своїй громаді, та популяризації волонтерства у всіх регіонах України. Організатор: Центр волонтеріату «Добра Воля». Захід відбувся завдяки підтримці Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства соціальної політики України, Уряду Королівства Швеції та Ресурсного центру ГУРТ.

Джерело: Громадський простір