Молодь збирала гроші для онкохворих дітей на благодійному аукціоні 1 Липня 2013 14:50

У Луганську пройшла благодійна виставка-аукціон робіт молодих художників на підтримку онкохворих дітей Луганщини. Організатори – редакція молодіжного радіо «WakeUp» і благодійний фонд «Дорога життя» – вирішили в одному заході поєднати дві важливі речі: показати картини молодих художників і допомогти онкохворим дітям.

«Такі заходи дуже важливі, адже вони, по-перше, допомагають творчим людям відчути себе потрібними суспільству, а по-друге, це допомога дітям, що, безумовно, дуже важливо. Я думаю, і інші організації повинні підключатися до подібним до заходів», – сказав луганський художник Ігор Самойликов, чиї роботи були представлені на аукціоні.

Співробітники молодіжної радіостанції «WakeUp» розповіли, що подібний благодійний аукціон у Луганську проводиться вперше. «Ми створювали радіо для просування культури в Луганську. Сьогодні у нас перший захід – аукціон, і всі виручені кошти підуть на підтримку онкохворих дітей. Мета виставки – допомогти молодим художникам заявити про себе і привернути увагу громадськості до проблеми захворюваності дітей», – розповіла керівник радіо «WakeUp» Дарина Коростеліна.

Вона також відзначила, що співробітники радіо планують зробити цикл подібних заходів, присвячених творчості, музиці, літературі, щоб пропагувати «усе, що може привернути інтерес до сучасної культури».

Стартова ціна робіт встановлювалася самим автором. Деякі твори спочатку коштували по 400-700 гривень, інші ж по 100-200. Загалом організаторам вдалося зібрати близько 1000 гривень.

Джерело: Полеміка