В Ужгороді під час параду наречених збирали кошти для покинутих дітей 1 Липня 2013 16:39

Традиційний благодійний збір коштів для покинутих дітей Ужгородської дитячої лікарні тривав 30 червня з 11 до 23 години. Спочатку волонтери з молодіжної організації «Айшек» збирали кошти по всьому місту, а потім, за аналогією давньої закарпатської традиції, всі охочі танцювали з нареченими за гроші.

Для підрахунку зібраних коштів організатори запросили журналістів. Отож, підсумком Параду стали 2 548, 62 грн., 70 центів та 1000 білоруських рублів. Найпопулярнішою банкнотою визнали 1 гривень: у двох коробках було 152 грн. одно гривневими купюрами. Варто зазначити, що серед грошей були гроші номіналом 100 та 200 гривень. Цікаво, що хтось пожертвував 70 центів та 1000 білоруських рублів. Сума, яку зібрали вчора – рекордна за всі роки Параду.

Щодо розпоряджень цими коштами, організатори розповідають, що куплять за них найнеобхідніші речі для покинутих дітей. «Це дуже складний юридичний момент, адже малюків просто залишили, не написавши відмову. Тому фактично, вони мають батьків і держава про них не піклується. Тепер у міській дитячій лікарні таких дітлахів троє…» – підсумовує один із організаторів Сергій Денисенко.

Джерело: 7 днів – Новини Закарпаття