Концерт-презентація збірки «Казки, які виховують: класика для дітей» 27 Серпня 2013 10:25

У четвер, 29 серпня 2013 року, о 13:00 в концертному залі Українського дому (Хрещатик, 2) відбудеться презентація збірки «Казки, які виховують: класика для дітей».

Планується великий святковий концерт за участю гурту «С.К.А.Й.», Ніни Матвієнко, Андрія Кравчука, Марічки Бурмаки та інших виконавців. По завершенні – благодійний аукціон-продаж дитячих робіт, виручені кошти будуть спрямовані на допомогу дітям.

Ведучі – Ганна Гомонай (телеканал «Інтер») і диктор-режисер Данило Сирих.

В програмі заходу – дебютний виступ дітей-пацієнтів центру токсикології національної спеціалізованої лікарні «Охматдит». (Саме ці дітки і стали головними ілюстраторами збірника, отримати який зможе кожен гість заходу в подарунок, або завантажити електронну версію, деталі – www.kazki.com.ua). А також – презентація аудіо-версії «Казок …», озвучених народним артистом України Володимиром Талашко, заслуженим артистом України Віталієм Линецьким, телеведучими Ганною Гомонай, Русланом Сенічкін та Наталією Тихопой, режисером Данилом Сирих.

АКРЕДИТАЦІЯ НА КОНЦЕРТ-ПРЕЗЕНТАЦІЮ ОБОВ’ЯЗКОВА – [email protected] та за тел. (098) 561-90-21 (Анна), до 25 серпня.

«У сучасній культурі не так вже й багато, а точніше – мало творів, на яких, дійсно, можна виховати підростаюче покоління. Хочеться, щоб було більше і таких творів, і часу у батьків і матерів на те, щоб донести їх до діток », – каже Володимир Талашко, відзначаючи, що охоче підключився до реалізації проекту. Схожої думки дотримуються і інші відомі учасники-волонтери.

«Відбираючи казки з кращих класичних світових творів, ми орієнтувалися на їх моральне і виховне зміст, а також консультувалися з цього приводу з духовенством, з досвідченими педагогами, психологами, – каже організатор проекту, лікар Андрій Шипко. – Відібрані казки вчать розрізняти добро і зло, вчать милосердю, чуйності, турботи про ближніх, любові до Бога, до людей, до рідної землі».

Благодійна ініціатива отримала високу оцінку психологів «Охматдит», де казкотерапія з травня 2013 року практикується допоміжний терапевтичний процес. «Дітки-пацієнти в складній ситуації, роками перебувають у відділенні, оскільки не можуть жити без гемодіалізу, який триває по п’ять-шість годин через день, – зазначає психолог лікарні Олена Синюк. – Це, як відвідування роботи, яка позбавляє дитинства». Читання казок за участю волонтерів покращує емоційний стан, відволікаючи діток від лікарняної дійсності, дарує радість їм і їхнім батькам.

Джерело: «Громадський простір»