Президент Асоціації благодійників взяв участь у відкритті VI Екуменічного Соціального Тижня у Львові 30 Вересня 2013 18:27

Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук взяв участь у прес-конференції з нагоди відкриття VI Екуменічного соціального тижня у Львові «Відмінності і повага». Захід відбувся 30 вересня 2013 року у приміщенні Львівської міської ради. У ньому також взяли участь заступник львівського міського голови з гуманітарних питань Василь Косів, координатор VI Екуменічного соціального тижня Марія Кандиба, доцент кафедри соціології та соціальної роботи ІГСН НУ «Львівська політехніка» Ніна Гайдук, заступник начальника управління з гуманітарної політики і зовнішніх зв’язків Львівської обласної ради Андрій Халявка, заступник начальника головного управління соціального захисту населення Львівської обласної державної адміністрації Оксана Яковець. Модерувала захід Анна Грапенюк, менеджер зі зв’язків з громадськістю Інституту Екуменічних студій УКУ.

«Ми навчилися помічати відмінності, але нам не завжди вистачає поваги», – зазначив, вітаючи відкриття ЕСТ, Олександр Максимчук. Він побажав організаторам успішного проведення Екуменічного Соціального Тижня.

ЕСТ є майданчиком, де люди можуть почерпнути цікаві ідеї та розвивати їх, переконана Марія Кандиба: «Тему для Форуму ми обрали невипадково, адже під час V Екуменічного Соціального Тижня запропонували продовжити міжконфесійний діалог в сфері соціального розвитку для подолання стереотипів та побудови міцного громадянського суспільства».

«В Україні маємо безліч упереджень щодо конфесій, статусів у суспільстві, переконань, уподобань. Тому тема, яка стосується відмінностей та поваги, є дуже актуальною для нашого суспільства. Звертаю вашу увагу на питання, що стосуються спілкування представників Церкви і влади», – зауважив Василь Косів.

Андрій Халявка нагадав, що без відчуття відмінності та поваги до інакшості неможлива автентична людяність. А Ніна Гайдук зазначила, що наголошення на цінностях стало традицією для Екуменічних Соціальних Тижнів: християнських, загальнолюдських, демократичних. «Ми маємо можливість розглядати питання міжконфесійного діалогу, соціально-економічного розвитку, міжнародної співпраці – з наголосом на цінностях. Завдяки цьому Форуму маємо можливість об’єднати зусилля тих, кому небайдужі питання українського суспільства. Можна говорити про синергетичний ефект, який досягають ЕСТ», – додала вона.

VI Екуменічний Соціальний Тиждень «Відмінності і повага» триватиме з 1 по 5 жовтня 2013 року. У програмі – фотовиставка «Народ книги», круглі столи «Міжконфесійний діалог: між пошуком єдності та захистом цінностей», «Від протистояння до взаємодоповнення: український контекст, європейський досвід», презентація книг «Очікуючи на Всеправославний собор» Антуана Аржаковського та «Українсько-австрійські зустрічі», панельна дискусія «Соціальні наслідки жіночої трудової міграції», а також ряд майстер-класів та тренінгів, візити до соціальних організацій, виставка-ярмарок. Окрім цього, відбудеться вручення нагород переможцям ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні».

Асоціація благодійників України є співорганізатором та учасником низки заходів у рамках Екуменічного Соціального Тижня. Так, 2 жовтня представники Асоціації візьмуть участь у круглому столі «Екуменічний Соціальний Тиждень – п’ятирічні здобутки та перспективи розвитку», де представлять результати діяльності робочої групи з впровадження відсоткової філантропії. 3 жовтня відбудеться круглий стіл «Промоція благодійності через проведення публічних акцій», підготовлений Асоціацією. А 4 жовтня керівництво Асоціації візьме участь у круглому столі «Благодійність у Львові: загрози та перспективи».

За інформацією прес-служби VI Екуменічного Соціального Тижня у Львові