Асоціація благодійників щиро вітає із Європейським днем благодійних фондів! 1 Жовтня 2013 14:05

Асоціація благодійників щиро вітає із Європейським днем благодійних фондів!

Сьогодні, 1 жовтня, Європа уперше відзначає День благодійних фондів. Це свято започатковане у 2013 році з ініціативи DAFNE – мережі з 24 національних асоціацій благодійних фондів Європи, що об’єднує понад 6 тисяч різних організацій.

День фондів проводиться з метою привернення уваги до факту існування такого типу благодійних організацій, як фонди, що працюють у найрізноманітніших сферах соціального життя. Сьогодні у багатьох містах Європи проходять фестивалі, присвячені філантропії. Понад 200 фондів проводять акції, семінари, дискусії, зустрічі, виставки.

Асоціація благодійників України щиро вітає благодійні фонди, які входять до лав Асоціації. 22 члени нашої асоціації – це благодійні фонди!

«У будь-якій країні світу суспільство стикається зі схожими проблемами, ефективне вирішення яких може забезпечити благодійний фонд, – говорить Президент Асоціації благодійників України Олександр Максимчук. – Сьогодні благодійні фонди в Україні, і зокрема – члени нашої Асоціації, працюють за принципами, прийнятими в Європі – це відкритість, системність, ефективність. Переконаний, що, працюючи в одному ритмі з благодійними організаціями Європи, ми зможемо максимально ефективно вирішити соціальні проблеми, які хвилюють усе світове співтовариство».

Шановні працівники благодійних фондів, бажаємо вам мужності і терпіння у вашій нелегкій і шляхетній праці! Бажаємо щедрих донаторів і вдячних отримувачів допомоги! Нехай на вашому шляху не буде перешкод, а поруч будуть надійні друзі і партнери. Щастя і добробуту вам і вашим родинам!