Благодійна акція в будинку-інтернаті 16 Жовтня 2013 10:43

Благодійна акція в будинку-інтернаті

У переддень Покрови для вихованців Ніжинського дитячого будинку-інтернату влаштували справжнє свято. Організувала це дійство Світлана Лукач, засновниця благодійного фонду допомоги людям із інвалідністю. За допомогою благодійного вечора Світлана Лукач та директор будинку-інтернату Олена Гармаш сподіваються привернути увагу ніжинців до проблем дітей з обмеженими фізичними можливостями. А також назбирати коштів на потреби цього закладу.

На сцені з концертними номерами виступали й вихованці інтернату, й творчі колективи школи мистецтв, і студенти Ніжинського агротехнічного інституту.

Усі юні артисти дуже хвилювались, особливо деякі вихованці будинку-інтернату. Іван Новік розповідав як готувався до свого виступу: «Ми перед святом репетирували чотири дні, але я все одно дуже переживаю. Хоч раніше я вже й виступав, але перед таким залом уперше».

А от Саша, ще один вихованець будинку-інтернату, перед виступом, здається, зовсім не хвилювався. Він залюбки спілкувався з усіма журналістами та фотографувався. Саша – учасник шумового оркестру. Хлопець задоволений величезною кількістю гостей-глядачів. «Я зовсім не хвилююсь перед виступом. Ми тиждень готувались. І часто їздимо на змагання з художньої самодіяльності», — розповів Саша.

На свято, окрім дитячих колективів, завітали представники з Чернігова — заступник голови обласної держадміністрації Микола Стрілець, керівники райадміністрації та райради, отець Михаїл з Покровської церкви, ніжинські бізнесмени, соліст гурту «Неділя» Едуард Приступа, помічники депутатів ВРУ, викладачі та студенти НАТІ та НДУ ім. М. Гоголя.

Після виступів дітей організатори провели благодійний аукціон. Лотами цього аукціону були роботи дітей з будинку-інтернату. Серед творчих доробків картини з солоного тіста та природного матеріалу, обереги та вишивка.

Найдешевша дитяча картина з солоного тіста обійшлась покупцям у двісті гривень, а найдорожча – у тисячу шістсот гривень. Вишиту картину «дельфін», яку вихованка інтернату вишивала зубами, бо має атрофовані руки, продали за дев’ятсот гривень.

Торги за дитячі роботи йшли запекло й ціна крок за кроком підіймалась інколи на кілька сотень гривень. Проте, покупці не шкодують про гроші, бо впевнені, що роблять добру справу.

Майже всі, кому з-під молотка вдалось забрати дитячі роботи, сказали, що картини повісять в себе в кабінеті на робочому місці.

Серед покупців були й завзяті колекціонери дитячих творчих робіт. Анатолій та Наталія Копиці розповіли, що майже все їх підприємство завішане дитячими творіннями. І ці роботи, які вони придбали на благодійному аукціоні в будинку-інтернаті, не просто ліпнина, а дуже красиві картини та дуже гарно виконані.

Підприємці в нашому місті постійно займаються благодійністю та стараються допомагати всім, хто потребує допомоги. Кажуть, що відчуття, коли комусь допомагаєш, навіть, важко описати: «Відчуття, коли ми займаємось благодійністю – це лише насолода».

За допомогою всіх, хто був присутнім на благодійному вечорі вдалось назбирати на потреби дитячого будинку-інтернату тринадцять тисяч чотириста тридцять п’ять гривень. Ще кілька тисяч гривень небайдужі люди переказали на рахунок інтернату. Директор інтернату була дуже вдячна та здивована, що відгукнулись до цієї проблеми люди та організації з Києва та Харкова.

За кошти, які вдалось назбирати дитячий інтернат придбає вуличні спортивні тренажери. «Ці тренажери допоможуть відволікти «особливу» молодь від негативу, пізнати себе, відчути своє тіло, зняти зайву агресію та напруження», — говорила директор будинку-інтернату Олена Гармаш. Кошти на таке спортивне оснащення будинок-інтернат шукав протягом десяти років і це ніяк не вдавалось. Тепер директор інтернату впевнена, що її вихованці зможуть розвиватись по-новому та бути на крихту щасливішими.

Джерело: Уездные новости