На Рівненщині діти-сироти, вихованці інтернатів та діти з малозабезпечених сімей безкоштовно відвідають цирк 17 Жовтня 2013 16:03

Веселих клоунів, безстрашних дресирувальників, майстерних еквілібристів, а також унікальний парк динозаврів, зоопарк із дикими та домашніми тваринами – все це незабаром зможуть побачити на власні очі діти-сироти, вихованці інтернатів та діти з малозабезпечених сімей. А головне побувати в цирку вони матимуть можливість цілком безкоштовно. Подібну доброчинну акцію організували представники Фундації Острозьких, керівництво цирку за підтримки Рівненської облдержадміністрації.

Більше двох тисяч дітей-сиріт, вихованців інтернатів та дітей з малозабезпечених сімей впродовж тижня відвідають циркові вистави знаменитого цирку, що нині в рамках гастрольного туру перебуває у нашому місті. З пропозицією організувати безкоштовні відвідування циркових вистав для дітей-сиріт до керівництва цирку звернулися представники Фундації імені князів-благодійників Острозьких. Ті в свою чергу радо погодились долучитися до благодійної акції.

Олег Капустін, художній керівник цирку:

– Діти побачать те, що називається справжнім цирком. Ці спогади в них залишаться на все життя. Ми зробили його дещо іншим, аби жителі України бачили справжній цирк.

Наразі кожен з районів області має свій день, а дирекція цирку в свою чергу попіклувалась про розміщення дітей. Для них виділять окремий сектор. Транспорт та пальне для довезення дітей забезпечуватимуть районні державні адміністрації, заклади для дітей та підприємці. Подібна благодійна акція, на думку заступника голови Рівненської ОДА Олексія Губанова, є прикладом для наслідування усім підприємцям.

Олексій Губанов, заступник голови Рівненської ОДА:

– Взагалі дуже важливо, аби соціально відповідальний бізнес зрештою зрозумів, що необхідно вкладати свої зусилля, кошти у благодійність. Благодійність – це обличчя цивілізованого, нормального, сучасного бізнесу.

Наразі усі графіки приїзду дітей узгоджуються на місцях у відповідних службах, проте, за словами організаторів, за час перебування цирку в Рівному, вистави відвідають щонайменше дві тисячі дітей шкільного віку. Для переважної більшості з них це стане першим знайомством із загадковим і водночас яскравим світом цирку.

Джерело: Сфера-ТВ