У Львові прем’єра: благодійний перфоманс «Дім» 25 Жовтня 2013 9:05

У Львові прем’єра: благодійний перфоманс «Дім»

30 жовтня о 19:00 в Драматичному театрі ім. Л.Українки (вул. Городоцька, 36) вперше у Львові відбудеться прем’єра танцювальної вистави «Дім». Міжнародний благодійний проект «Дім» у співпраці з Громадською організацією «Мистецькі Мандри» (м. Одеса) запрошують всіх охочих відвідати незабутній перформанс. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Танцювальна вистава «Дім» відбудеться в рамках Всеукраїнського туру, який пройде з 29 жовтня до 3 листопада, в таких містах, як Луцьк, Львів, Тернопіль, Рівне та Житомир.

Проект «Дім» – це танцювальний перформанс постановників зі Швеції – хореографів Бенно Ворхам та Сибріг Доктер, у співпраці з відомими танцюристами з України, Молдови, Білорусії та дітьми з дитячого будинку (м. Білгород-Дністровський, Україна).

Головна ідея проекту – створення розуміння «що таке дім» через пізнання власного тіла, в процесі створенні танцювального перформансу. Протягом одного місяця професійні танцюристи та хореографи з чотирьох країн працювали у проекті з групою дітей віком від 12 до 15 років з Дитячого будинку Одеської області. Під час інтенсивної роботи було відібрано 6 дітей, які продовжили роботу над виставою. Результатом такої взаємодії стало театральне дійство, з елементами сучасної хореографії. Вистава складається з коротких новел, де діти разом з дорослими намагаються зрозуміти, що для них є дім. Дім – це алегорія, яка зображується в конкретних прикладах на сцені.

Вперше проект «Дім» було розпочато в 2012 році в Молдові, в результаті чого відбувся тур містами Молдови. Також у вересні 2013 року проект відбувся в Білорусії.

В кожній країні команда танцюристів працює з дітьми з Дитячих будинків з цієї країни. В червні цього року вистава вже була показана в Одесі, Києві, Донецьку, Кривому Розі, Дніпропетровську та Ялті.

Джерело: 032.ua – Cайт міста Львова