У Вінниці збирають кошти на апарат для штучної вентиляції легень 31 Жовтня 2013 14:38

У Вінниці збирають кошти на апарат для штучної вентиляції легень

У Вінниці збирають кошти на апарат для штучної вентиляції легень. Такого апарату потребують недоношені діти, які перебувають у вінницькому центрі матері та дитини.

Щороку на Вінниччині народжується близько 40 недоношених дітей вагою до одного кілограма. Коштує апарат для виходжування таких немовлят 250 тисяч гривень. Навесні волонтери благодійного фонду «За своїх» зібрали лише 2 тисячі гривень. Цієї суми недостатньо, тому благодійну акцію вирішили продовжити до 22 листопада.

– На першому засіданні ради фонду були розглянуті декілька заявок стосовно благодійної допомоги. Ми проголосували і буде вирішено, що саме центр матері та дитини потребує нині найбільше допомоги. Адже ми звертали уваги на матеріально-технічну базу закладу, наприклад, якщо є одне вільне місце для недоношеної дитинки, а завтра уже його немає – то це змушує задуматися. І саме ми можемо допомогти, – говорить голова правління благодійного фонду «За своїх» Євген Власюк.

Кошти збиратимуть на вулицях міста, в навчальних закладах і на вінницьких підприємствах. Кожен волонтер буде одягнений у спеціальних футболках з емблемою благодійного фонду «За своїх» і матиме скриньку та сертифікат волонтера. Тож вінничани можуть стати причетними до благодійної справи і гуртом допомогти зберегти життя новонародженим.

Джерело: ВінницяОК