Посади дерево!: Мукачівські школярі долучились до благородної акції 22 Листопада 2013 12:21

Мукачівські школярі долучилися до благородної акції «Посади дерево». Діти озеленили територію міського еколого-натуралістичного центру. Акція проходила в рамках Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край – моя Земля» приуроченого до року дитячої творчості. Юннати екоцентру підготували пізнавальні презентації, а кращі з них захистили свої наукові проекти.

Вихованці міського екоцентру, яких з кожним роком стає все більше, завжди беруть активну участь у різноманітних акціях. Частіше юннати стають ініціаторами екологічних конференцій та просвітницько-агітаційних виступів, щоб донести до людей актуальність проблем,  пов‘язаних із збереженням навколишнього середовища. Проведена акція теж не виняток.

Говорячи про екологічне виховання та формування екологічної свідомості у підростаючого покоління, науковці вірять у краще і наводять жартівливий приклад, якщо людство якось навчилося писати і читати, вживатися у суспільстві – навчаться і жити в гармонії з природою.

Юннати екоцентру, крім презентації, підготували ще й виступ з промовистою назвою «Збережемо довкілля разом», в якому навели жаливі факти діяльності людини і її згубного впливу на природу. Саме так, переконані гуртківці, можна змусити школярів задуматися. Паралельно з пізнавальною програмою відбувся й захист учнівських наукових робіт. 

На завершення програми «Мій рідний край – моя Земля», всі присутні долучилися до природовідновлювальної  акції «Посади дерево». Найактивнішими, звісно ж були учні.

Активна участь школярів в подібних акціях, переконані педагоги,  свідчить про  зростання  свідомості підростаючого покоління.

Усього дендропарк екоцентру поповнився трьома десятками нових саджанців, які збагатять його видове різноманіття. Наступна ж акція «Посади дерево» відбудеться навесні.

Джерело: M-Studio