Чернівецькі митці зібрали понад 16 тисяч на тепловізор для військових 11 Серпня 2014 11:03

Чернівецькі митці зібрали понад 16 тисяч на тепловізор для військових

Біда згуртовує людей, а тим паче війна. Буковинці не лишаються байдужими до війни на сході України. Передають воякам найнеобхідніші речі, збирають гроші на засоби захисту для своїх же хлопців, які беруть участь в антитерористичній операції. А оскільки вартують якісні речі досить дорого, то гроші на необхідне збирають, хто як може.

Чернівецькі митці, наприклад, організували поетичні читання, пекли пироги, влаштували благодійний ярмарок і таки зуміли назбирати необхідну суму для придбання тепловізора для 25-тої Дніпропетровської бригади, де перебувають буковинці.

Під час першої акції – поетичних читань – вдалося зібрати більше двох з половиною тисяч гривень. Відтак ініціатори збору коштів закликали чернівецьких митців пожертвувати лоти для благодійного ярмарку. Тривав ярмарок три дні біля літературного центру ім. П. Целана, що на вулиці Кобилянської.

– За три дні ярмарку зібрали 16 147 гривень, – розповідає його організатор Христя Венгринюк. – Але лоти ще залишилися, ми їх розпродуватимемо через Інтернет. Суму, яку ми зібрали на ярмарку, доплюсували до тих коштів, які вже були зібрані під час попередніх акцій, щоб купити тепловізор.

На ярмарку були картини Марини Рибачук, Юлії Косівчук, Лариси Куваєвої, Андрія Гречанюка та інших. Принесли небайдужі чернівчани чимало як новеньких книг (від видавництв «БукРек» і «Книги ХХІ»), так і видань минулого століття, листівок, прикрас ручної роботи, авторських вишиванок і сумок, статуеток та багато іншого.

– Люди несли все, що могли – від вазонів до найсимволічніших речей, – каже Х. Венгринюк. – Був навіть новий набір столових приборів, який парі подарували на весілля, а вони вирішили передати на ярмарок.

Варто зазначити, що ціни на лоти встановлювали символічні. Тож чернівчани могли вкинути у скриньку для пожертв не лише ту суму, яку правили за річ, а ту, яку могли собі дозволити.

– Відвідала благодійний ярмарок і виявила, що купувати сумочку може бути в сто разів приємніше, коли знаєш, що гроші йдуть на допомогу нашим військовим, – ділиться враженнями чернівчанка Ольга Грішин-Грищук.

Джерело: Від і До